Ο Lewis Hamilton και τα αυτοκίνητά του… (photo)

Ο Lewis Hamilton και τα αυτοκίνητά του… (photo)

Ο πιο επιτυχημένος οδηγός της ιστορίας της Formula 1, κάτοχος περιουσίας άνω των 350 εκατομμυρίων Ευρώ, έχει δαπανήσει περί τα 15 εκατομμύρια για μια εντυπωσιακή συλλογή αυτοκινήτων - χωρίς καμία διάκριση αν πρόκειται για Mercedes-Benz, για Ferrari ή για McLaren.

Ο 36χρονος Hamilton, που δεν έχει λυπηθεί τα έξοδα ούτε στη συλλογή από κατοικίες ανά τον κόσμο ούτε στη συλλογή ρολογιών του, είναι ο υψηλότερα αμοιβόμενος αθλητής της Βρετανίας. Το ετήσιο συμβόλαιό του με τη Mercedes F1 κυμαίνεται στα 40-45 εκατ. δολάρια, και μαζί με τις παράπλευρες συμφωνίες του υπολογίζεται ότι τα ετήσια έσοδά του ξεπερνούν τα 60 εκατ. Ευρώ.

Κατά συνέπεια, η συλλογή του Lewis από supercars -παρότι κάνει κάποιους σχετικούς συμβιβασμούς στην περιβαλλοντική του καμπάνια- αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος της περιουσίας του.

 

00 hamilton cobra2

 

Ο Άγγλος έχει θεαθεί πολλές φορές στους δρόμους του Beverly Hills με τη Ferrari LaFerrari του ή στον αυτοκινητόδρομο Ειρηνικού με τη Shelby 427 Cobra, ενίοτε με διάσημους συνεπιβάτες, ενώ φημολογείται ότι διαθέτει και έναν μικρό γερανό που παραλαμβάνει ενίοτε τα supercars μετά τις νυχτερινές εξόδους του. Ας δούμε ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά τετράτροχα του γκαράζ του:

Shelby 427 Cobra (1966)

Ένα άριστα συντηρημένο κλασσικό «διαμάντι», το σπάνιο Cobra του 1966, είναι ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα στη συλλογή του Lewis. Η αξία του υπολογίζεται ότι κυμαίνεται μεταξύ 1,5 και 1,8 εκατομμυρίω Ευρώ. Η Cobra Mark III σχεδιάστηκε το 1965 σε συνεργασία με τη Ford και διαθέτει τον 7λιτρο αγωνιστικό κινητήρα της εταιρείας του μπλε οβάλ που είχε τοποποιηθεί φια χρήση στο δρόμο.

Pagani Zonda 760LH

Ένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα της συλλογής του, το 760LH είναι ένα από τα μόλις 13 αντίτυπα του Zonda και η τιμή του υπολογίζεται στα 1,75 εκατ. Ευρώ. Η κατασκευή του έγινε κατά παραγγελία του Lewis, ο οποίος επέλεξε το μωβ χρώμα για το αμάξωμα και το εσωτερικό, καθώς και μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Διαθέτει ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα, ισχύος 750 hp και ροπής 779 Nm, που το επιταχύνει στα 0-100 km/h σε 2,6 δευτερόλεπτα. «Το Zonda είναι απαίσιο στην οδήγηση!», είχε πει πρόσφατα. «Έχει τον καλύτερο ήχο που έχω ακούσει, αλλά από άποψη συμπεριφοράς είναι το χειρότερο». Ωστόσο, δεν πρέπει να ήταν η συμπεριφορά του Zonda αλλά το ξενύχτι του Lewis που έφταιξε για το γεγονός ότι πρόσφατα το τράκαρε στους δρόμους του Μονακό στις 3:30 το πρωί.

Ferrari LaFerrari

Ο Lewis συχνά κυκλοφορεί με τη LaFerrari του στους δρόμους του Los Angeles και η Mercedes δεν δείχνει να έχει κάποιο πρόβλημα με αυτό. Το ιταλικό δημιούργημα, που του κόστισε 1,35 εκατομμύρια Ευρώ, είναι ένα από τα πλέον συλλεκτικά supercars - και με ισχύ 789 ίππων και επιτάχυνση 0-100 km.h σε 2,4 δευτερόλεπτα, είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο που διαθέτει. Ο πρωταθλητής έβαλε και τις δικές του «πινελιές» στη LaFerrari του, επιλέγοντας κόκκινη οροφή (αντί μαύρη γυαλιστερή) και επίσης κόκκινες ζάντες.

Mercedes-AMG Project One

O Lewis έχει στην κατοχή του ένα από τα μόλις 275 αντίτυπα του Project One, του plug-in υβριδικού hypercar της AMG, έχοντας συμβάλλει αποφασιστικά στην εξέλιξή του. Η τιμή του γερμανικού αυτοκινήτου, για όσους πρόλαβαν, ήταν 2,35 εκατομμύρια Ευρώ.

 

04 hamilton mercedes

 

Mercedes-AMG SLS Black Series

Ένα από τα πιο «προσιτά» του αυτοκινήτα, με τιμή «μόλις» 270 χιλιάδων Ευρώ, η SLS Black Series ήταν την εποχή της κατασκευής του το πιο γρήγορο μοντέλο παραγωγής της Mercedes-AMG. Διαθέτει κινητήρα V8 6.2 λίτρων και 622 ίππων, και την ικανότητα επιτάχυνσης 0-100 σε 3,5 δευτερόλεπτα.

McLaren P1

Άλλο ένα αυτοκίνητο ανταγωνιστικής ομάδας - αλλά με ιδιαίτερη σημασία για τον Lewis, λόγω της εξαετίας που πέρασε στο Woking και της κατάκτησης με τη McLaren-Mercedes του πρωταθλήματος του 2008. Το 2015, ως οδηγός της Mercedes F1 πλέον, απέκτησε τη McLaren P1 με τιμή περίπου 2,35 εκατ. Ευρώ. Το αγγλικό υβριδικό supercar έχει κινητήρα V8 twin-turbo 3.8 λίτρων, και μαζί με τον ηλεκτρικό κινητήρα παράγει ισχύ 903 ίππων και ροπή 980 Nm.

Ford Mustang Shelby GT500 (1967)

Το Mustang Shelby GT500, που πρωταγωνίστησε στην ταινία ««Gone In 60 Seconds», είναι το δεύτερο, υπέροχο κλασσικό αυτοκίνητο της συλλογής του Lewis. Είναι ένα γνήσιο μοντέλο του 1967, το οποίο ο Άγγλος το αναστήλωσε και το εξατομίκευσε με δικές του επιλογές και με αυθεντικά ανταλλακτικά με τη βοήθεια του οίκου Classic Recreations στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ. Έχει, όπως και η Cobra, τον 7λιτρο V8 κινητήρα της Ford, και κατασκευάστηκε σεμόνο 2.048 αντίτυπα. Η τιμή του υπολογίζεται γύρω στις 900 χιλιάδες Ευρώ.

Maybach 6 & S600

Πέραν των supercars και των κλασσικών αυτοκινήτων του, ο Lewis διαθέτει και δύο υπερπολυτελείς λιμουζίνες της Maybach (η οποία ανήκει στη Mercedes-Benz) που μαζί υπολογίζεται ότι προσεγγίζουν το 1 εκατομμύριο Ευρώ.

 

09 MV Agusta F4 LH44 32

 

Μοτοσικλέτες και buggy

Αρκετές φορές ο Lewis έχει κάνει την εμφάνισή του στις πίστες των GP της F1 με μοτοσικλέτα, κάτι που παραδόξως η ομάδα του επιτρέπει. Πέραν των supersport και naked Ducati και MV Agusta που κατά καιρούς οδηγεί, διαθέτει μια Honda CRF450RX και ένα buggy Maverick X3 για την off-road ψυχαγωγία του. Η λίστα με τα οχήματά του πρέπει να κλείσει, τέλος, με το λαμέ κόκκινο ιδιωτικό jet του Bombardier Challenger 605.

Πηγή: https://www.carandmotor.gr/themata/ta-pio-entyposiaka-aytokinita-toy-lewis-hamilton



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35