Citroen: Τα αυτοκίνητα πρέπει να αλλάξουν εντελώς

Citroen: Τα αυτοκίνητα πρέπει να αλλάξουν εντελώς

Ο πρόεδρος της Citroen θέλει τα αυτοκίνητα να είναι πιο μικρά, πιο ελαφριά και ακόμα πιο διασκεδαστικά. Το ίδιο και εμείς!

Η καθιέρωση της ηλεκτροκίνησης φέρνει νέα δεδομένα στην σχεδίαση αλλά και στα χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων. Και ίσως να είναι μία καλή αφορμή για να ξανασκεφτούμε πάνω στον τρόπο που θα σχεδιάζονται και θα κατασκευάζονται τα αυτοκίνητα στο μέλλον.

Μιλώντας στο βρετανικό Autocar, ο CEO της εταιρίας Vincent Cobee, δήλωσε ότι τα SUV ίσως να βρίσκονται στο τέλος της κυριαρχίας τους, καθώς προκρίνεται η αεροδυναμική σχεδίαση και τα οφέλη που έχει στην αυτονομία.

Ο Cobee δήλωσε ότι όσο προχωράμε προς την ηλεκτροκίνηση, τόσο πιο σημαντική θα είναι η αεροδυναμική σχεδίαση, οπότε αναμένεται να επανέλθουν τα sedan σε σχέση με τα μεγάλα και ογκώδη SUV.

Το αφεντικό της Citroen πρότεινε επίσης νέες μεθόδους για την φορολόγηση των αυτοκινήτων, με μεγαλύτερα ποσά για τα βαριά και μεγάλα οχήματα, κάτι που επίσης θα επιβαρύνει την θέση των SUV.

Όπως λέει ο ίδιος, κάτι τέτοιο ισχύει στην Γαλλία, όπου αν ένα ηλεκτρικό ζυγίζει πάνω από 2,4 τόνους δεν παίρνει κρατική οικονομική ενίσχυση. Όπως υποστηρίζει, το όριο θα μπορούσε να είναι πιο αυστηρό, και να κατέβει στους 1,8 τόνους.

Αυτό θα σημαίνει, σύμφωνα με τον Cobee, ότι τα SUV θα αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα για να συνεχίσουν να κυριαρχούν στην αγορά.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35