Μπορώ να κρατάω θέση πάρκινγκ στο δρόμο; Ποιο είναι το πρόστιμο

Μπορώ να κρατάω θέση πάρκινγκ στο δρόμο; Ποιο είναι το πρόστιμο

Μόνο λίγοι δεν είναι οι συμπολίτες μας που προκειμένου να έχουν μονίμως κατοχυρωμένη μία θέση στάθμευσης, τοποθετούν γλάστρες, καρέκλες και άλλα αντικείμενα στον δρόμο. Πόσο νόμιμη είναι αυτή η πρακτική;

Μαρτύριο αποδεικνύεται σε καθημερινή βάση η προσπάθεια των οδηγών να βρουν μία θέση στάθμευσης στο δρόμο, χάνοντας πολύτιμο χρόνο, αλλά και την υπομονή τους.

Η συντριπτική πλειονότητα των οδηγών έχει συμβιβαστεί με τη δυσκολία εύρεσης μίας θέσης, και επομένως θα κάνουν όσους γύρους χρειαστεί προκειμένου να αφήσουν σε ένα νόμιμο και ασφαλές σημείο το αυτοκίνητό τους.

Υπάρχει, ωστόσο, και μια μικρή μερίδα οδηγών που θεωρούν ότι ο δρόμος μπροστά από το σπίτι ή το μαγαζί τους αποτελεί μέρος της ιδιοκτησίας τους και κατά συνέπεια η θέση στάθμευσης που βρίσκεται εκεί προορίζεται μόνο για αυτούς.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν διστάζουν να επιστρατεύσουν καρέκλες, γλάστρες και κάθε άλλου είδους αντικείμενο προκειμένου να κλείσουν τον χώρο. Σύμφωνα, όμως, με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η προσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγορεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων στον δημόσιο δρόμο ή περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩΕγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35