Παρασκήνιο, κόκκινες, πέναλτι, covid, Νταμπάνοβιτς: Έτσι πήραν τον τίτλο από τον Παναθηναϊκό! (video)

Παρασκήνιο, κόκκινες, πέναλτι, covid, Νταμπάνοβιτς: Έτσι πήραν τον τίτλο από τον Παναθηναϊκό! (video)

Για 33 αγωνιστικές ήταν πρώτος. Το θλιβερό παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου άσκησε ασφυκτική πίεση με στόχο να στερήσει το όνειρο της κατάκτησης από εκατομμύρια κόσμο. Ο Θάνος Νικολογιάννης αναλύει πώς το εξωαγωνιστικό σφυροκόπημα στον Παναθηναϊκό έπιασε τόπο...

Είναι σπάνιες οι φορές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που μία ομάδα δίχως ίχνος παρασκηνιακού ελέγχου, με προϋπολογισμό χαμηλότερο από τους παραδοσιακούς ανταγωνιστές της, με μικρότερο ροτέισον, χωρίς δεκανίκια, ομάδες δορυφόρους και αβάντες, μία ομάδα που λογίζονταν ως το απόλυτο αουτσάιντερ, έφτασε τόσο κοντά στην γη της επαγγελίας. Δύο στροφές, Μία ανάσα… 

Κανείς δεν υπολόγιζε τον Παναθηναϊκό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο ξεκίνημα της σεζόν. Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της ομάδας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι για 33 αγωνιστικές ο αγαπημένος του σύλλογος θα ήταν αλύγιστος σε κάθε τρικλοποδιά, σε κάθε κακουχία, σε κάθε κουτοπονηριά και θα έμενε όρθιος, δίνοντας την εντύπωση ότι είναι εφτάψυχος.

Τελικά, τον λύγισαν. Δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το όνειρό του να γίνει πραγματικότητα. Συγκεκριμένα γεγονότα. Μικρές ή μεγάλες λεπτομέρειες. Ολες εις βάρος του. Στο τέλος, αυτές οι… λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά.

Οι πράσινοι πραγματοποίησαν έναν εξωπραγματικό πρώτο γύρο στο φετινό πρωτάθλημα κάνοντας για πρώτη φορά το «10 στα 10» στην ιστορία τους, ενώ τις πρώτες 13 αγωνιστικές κατάφεραν και είχαν απολογισμό 12 νίκες και μόλις 1 ισοπαλία. Μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ άρχισαν τα όργανα. Κι έγιναν... εκκωφαντικά στα πλέι οφ. Επιστρατεύτηκαν διαιτητές που ήρθαν στη Λεωφόρο και άφηναν μετά χαράς αντιπάλους να κάνουν καθυστερήσεις από το πρώτο λεπτό (όπως π.χ. στο 1-1 με τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο) χωρίς να τις κρατάνε.

Επιστρατεύτηκαν ομάδες με έξτρα… κίνητρο, που έδιναν την εντύπωση ότι παίζουν την ύπαρξή τους απέναντι στον Παναθηναϊκό, την ίδια στιγμή που με άλλους αντιπάλους δεν προέβαλλαν την παραμικρή αντίσταση και έδιναν την εντύπωση ότι δίνουν ματς προετοιμασίας. Οχι σε μία και δύο περιπτώσεις. Εντός κι εκτός έδρας. Σε φιλικό κλίμα, λες και πριν ήταν μαζί σε ταβέρνα, έτρωγαν κι έπιναν παρέα.    

Όταν ο Παναθηναϊκός μπήκε στη διαδικασία των πλέι οφ ως πρώτος και με διαφορά δύο βαθμών από την ΑΕΚ, την πρώτη αγωνιστική αντιμετώπισε την ΑΕΚ στην «OPAP Arena». Διαιτητής της αναμέτρησης ο Μαυροβούνιος Νταμπάνοβιτς, που έκανε μία τραγική διαιτησία εναντίον του Παναθηναϊκού διαιτησία βγαλμένη από εποχές αλήστου μνήμης.

Χάρισε σε δύο φάσεις δεύτερη κίτρινη στον Άμραμπατ, μία για μαρκάρισμα με τα δύο πόδια στον Χουάνκαρ (32’) και άλλη μία στο 43’ όταν ο Μαροκινός έβαλε με πρόθεση το χέρι του σταμάτησε πάσα του Μπρινιόλι. Δεν ασχολήθηκε καν με το χέρι του Χατζισαφί μέσα στην περιοχή για να καταλογίσει το πέναλτι, ενώ στις καθυστερήσεις ανακάλυψε πέναλτι πάνω στον Αραούχο, σε μια φάση που υπήρχε διπλό επιθετικό φάουλ, τόσο πάνω στον Κώτσιρα από τον Σιμάνσκι, όσο και στον Παλάσιος από τον Αραούχο. Το VAR, στη συγκεκριμένη φάση, κράτησε τα προσχήματα.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35