Πίτα γύρο με αέρα ή καλαμάκι κοτόπουλο με τη μεζούρα!!!

Πίτα γύρο με αέρα ή καλαμάκι κοτόπουλο με τη μεζούρα!!!

Τι να πεις και τι να μολογήσεις, με τα όσα συμβαίνουν γύρω μας!!! Να πεις για την πίτα με γύρο που θες σχεδόν ένα ημερομίσθιο για να ταΐσεις την οικογένεια ή για το καλαμάκι κοτόπουλο που τρώει το ταίρι σου, λόγω δίαιτα και που κρέας, στην ποσότητα που το ήξερες, δεν το βρίσκει… Τι να πεις!!!

Πήραν φωτιά λέει οι πρώτες, δεύτερες και τρίτες ύλες, με αποτέλεσμα όλα τα είδη, να έχουν πάρει τον ανήφορο. Τίποτα πια δεν είναι πεσμένο ή σε παθητική στάση. Όλα σούζα κι όποιος αντέξει…

Βέβαια, μια κουβέντα είναι… αλλά όταν θελήσεις να το δεις σε πρακτική άσκηση, εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν. Ζορίζουν τα πράγματα αδέρφια κι επιστροφή στο χθες, δεν υπάρχει. Μόνο μπρος!

Τράβα μπρος και μη σε νοιάζει, η πείνα θα μας χτυπήσει όλους στο κεφάλι. Τράβα μπρος και άσε το πείσμα, το ζητούμενο είναι το χρήμα. Όχι για εμάς, για τους άλλους…

Εμείς, όπως πάντα άλλωστε, καλούμαστε να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά, καθώς εμείς είμαστε οι αναλώσιμοι, τα πειραματόζωα. Αυτά, που πάνω μας δοκιμάζουν κάθε «τέχνασμα», κάθε νέα πατέντα.

Στο τραπέζι για παράδειγμα τώρα, έχει πέσει το σενάριο «Πόσο θ’ αντέξουν με άδειο στομάχι;», μιας και τα κουκιά δεν μας βγαίνουν για να βάλουμε κάτι στο στόμα μας. Και για να μη μας χαρακτηρίσουν «ακαμάτηδες» και «άχρηστους», ανεβάζουν τις τιμές, για να μη μπορείς να πλησιάσεις κανένα αγαθό.

Μέχρι και το σουβλάκι, σε όποια έκδοση και να θελήσεις να το απολαύσεις, θα πρέπει να έχεις κάνει τα κουμάντα σου, θα πρέπει να βγάλεις χρήμα από το σεντούκι ή στη χειρότερη, να σπάσεις τον κουμπαρά των παιδιών σου.

Ω, και τι ειρωνεία…

Να τα τακτοποιήσεις όλα αυτά και να πας να παραγγείλεις εκεί που μέσα στην πίτα υπάρχει μόνο δείγμα κρέατος ή το καλαμάκι από όσο το ήξερες σε μέγεθος, να έχει γίνει δείγμα, μινιατούρα.

Ε, τα παίρνεις ή δεν τα παίρνεις; Γιατί όλοι δίπλα μας, δεν είναι άγιοι… Υπάρχουν και κάποιοι που προσπαθούν να βγάλουν κι από τη μύγα ξύγκι, με αποτέλεσμα να χαλάνε την εικόνα και όσων ακόμα σέβονται τη δουλειά τους και βάζουν πλάτη… στον αγώνα για επιβίωση, που δίνουμε όλοι.

Ο πόλεμος σου λένε είναι η αιτία, λες και πριν είμασταν καλύτερα. Αλλά είπαμε: στο ίδιο έργο θεατές, μιας και δεν το παίρνουμε απόφαση να βροντοφωνάξουμε την αντίθεσή μας, να βάλουμε μέτρο στη ζωή μας, πριν μας πάρουν τα μέτρα!

Κουράγιο αδέρφια… και δύναμη για τα όσα ακολουθούν.

Π.Α



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35