Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Μετακινούμαστε φιλικά στο περιβάλλον και την υγεία μας...

 

Εβδομάδα Κινητικότητας 2021

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το διάστημα από τις 16 – 22 Σεπτεμβρίου αποτελεί τη λεγόμενη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, την περίοδο που, συμβολικά και ουσιαστικά, οι χώρες και οι πόλεις της Ευρώπης προσπαθούν, πιο έντονα από τις υπόλοιπες ημέρες, να περάσουν το μήνυμα στους πολίτες για μετακινήσεις με τρόπους εναλλακτικούς, πιο φιλικούς προς το περιβάλλον.

Η φετινή Εβδομάδα έχει πρόσημο και την υγεία αφενός δεδομένου του ότι η μετακίνηση με ΜΜΜ βοηθάει στη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στον αστικό ιστό, αφετέρου η μετακίνηση με τα πόδια ή ποδήλατο, όπου είναι εφικτό, συμβάλλει στην διατήρηση της υγείας των πολιτών. Με γνώμονα αυτά τα μηνύματα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει ετοιμάσει μια σειρά από δράσεις μέσα σε αυτές τις ημέρες για να σηματοδοτήσει πως πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε τις μετακινήσεις μας στην πόλη… αλλιώς.

Μαθαίνουμε Δήμο μας… περπατώντας

Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στις 18.00, με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία ξεκινά μια βόλτα – περίπατος στα ιστορικά κτήρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο 2132000211 έως τις 17/9.

Μαθαίνω – επισκευάζω – κινούμαι με ασφάλεια

Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 18.00 με 20.00 στην κεντρική πλατεία του Δήμου θα βρίσκονται ειδικοί στο ποδήλατο από επιχειρήσεις της πόλης για να δείξουν πως ελέγχουμε, πώς επισκευάζουμε, πως κινούμαστε με μεγαλύτερη ασφάλεια με το ποδήλατο

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας σηματοδοτούμε ότι μπορούμε να κινηθούμε και χωρίς αυτοκίνητο. Το κέντρο της πόλης κλείνει για τα ΙΧ και επιτρέπει την κυκλοφορία μόνο σε πεζούς και ποδήλατα. Παράλληλα, στις 11.00 το πρωί ξεκινά ποδηλατάδα με αφετηρία από την κεντρική πλατεία και διαδρομή μια μεγάλη βόλτα στο όλο το Κυριακάτικο Ηράκλειο (οι συμμετέχοντες πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόησης ή αρνητικό rapid test τελευταίων 48 ωρών).

-Δελτίο Τύπου-



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35