Έρχεται η εφαρμογή «Smart Cities»: Θα δείχνει με ένα «κλικ» πού έχει κίνηση και τις εναλλακτικές διαδρομές

Έρχεται η εφαρμογή «Smart Cities»: Θα δείχνει με ένα «κλικ» πού έχει κίνηση και τις εναλλακτικές διαδρομές

Συγκεκριμένα με την προσθήκη εφαρμογής με τεχνολογία Smart Cities που θα λειτουργεί σε smartphones, εμφανίζοντας σε συνθήκες κυκλοφοριακού φόρτου τους πραγματικούς χρόνους των διαδρομών ώστε ο οδηγός να επιλέγει άλλη με λιγότερη κίνηση, ενισχύει η Περιφέρεια Αττικής τις πολιτικές της για την βιώσιμη κινητικότητα.

Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή για την κίνηση

Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας με αυτήν την εφαρμογή η οποία θα λειτουργήσει συνδυαστικά με τις ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων που ρυθμίζονται από την ομάδα των συγκοινωνιολόγων του, αναμένεται ότι θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση της καθημερινής μετακίνησης των οδηγών.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στη χρήση της τεχνολογίας για την εξυπηρέτηση του πολίτη, τόνισε:

«Προτεραιότητά μας είναι η ασφαλής και λειτουργική μετακίνηση των πολιτών και σ΄ αυτό το πλαίσιο αξιοποιούμε την τεχνολογία, με στόχο τον περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών σε συνθήκες υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου. Η μεγάλη πρόκληση είναι να καταφέρουμε να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει, προκειμένου να ενισχύσουμε τη βιώσιμη κινητικότητα και προς αυτή την κατεύθυνση, δουλεύουμε εντατικά». Πηγή: www.iefimerida.gr

 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35