Απαντήσεις και σε greeklish θα μπορούν να δίνουν οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες…



Σημαντικές αλλαγές στις Πανελλήνιες περιλαμβάνει...

το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή, καθώς θα επιτραπεί για πρώτη φορά η χρήση greeklish στις εξετάσεις.


Στο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή περιλαμβάνεται μια σειρά ριζικών αλλαγών για την εξεταστική περίοδο, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του συστήματος των εξετάσεων.

Έτσι, θα δίνεται η δυνατότητα στους υποψήφιους εφόσον το επιθυμούν να απαντούν αποκλειστικά σε greeklish, μια κίνηση που, όπως λένε πηγές του υπουργείου, αναμένεται να απαλλάξει τους μαθητές από το άγχος της ορθογραφίας που εμποδίζει την έκφραση τους σε μαθήματα όπως η έκθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι βαθμολογητές ήδη λαμβάνουν εντατική εκπαίδευση ώστε να μπορούν να διαβάσουν αρχαία ελληνικά σε greeklish, τα οποία όπως λένε μοιάζουν άλλωστε αρκετά μεταξύ τους.

Μάλιστα, το υπουργείο μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο οι εξετάσεις να διεξάγονται αποκλειστικά μέσω τάμπλετ ή κινητού με οθόνη άνω των 6 ιντσών, με τα οποία είναι εξοικειωμένοι όλοι οι μαθητές.

«Έχουμε περιπτώσεις όπου τα παιδιά προσπαθούν με τα δάχτυλα να ζουμάρουν το χαρτί με τα θέματα. Οι εξετάσεις πρέπει να προσαρμοστούν ανάλογα» είπαν συνεργάτες της Νίκης Κεραμέως.

Τέλος, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι για τη φετινή χρονιά εξετάζεται οι υποψήφιοι να μπορούν να απαντούν σε ερωτήσεις χρησιμοποιώντας φατσούλες και stickers όπως στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς λόγω της πολύμηνης απουσίας τους από τα θρανία είναι πιθανόν να ξέχασαν εντελώς τον γραπτό λόγο… (tovatraxi.com)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35