Χάνονται χρήματα από τις φωτοτυπίες…


Σοβαρές απώλειες εσόδων έχει ο κλάδος των εφημερίδων και των βιβλίων από τη φωτοτύπηση αποτελεί μία συχνή πραγματικότητα...


για το 77% του ενεργού πληθυσμού στην Ελλάδα, με το 36% να φωτοτυπεί σχεδόν σε καθημερινή βάση.


Το μεγάλο μέρος του υλικού που φωτοτυπείται είναι προστατευόμενο (βιβλία, επιστημονικά και λογοτεχνικά, εφημερίδες και περιοδικά, κ.ά.), ενώ στους χώρους όπου γίνεται συχνότερα η φωτοτύπηση είναι φωτοτυπικά καταστήματα, βιβλιοπωλεία / χαρτοπωλεία, αλλά και το σπίτι.

Για την εκτύπωση, οι παρατηρήσεις είναι ανάλογες. Το μέρος του ενεργού πληθυσμού είναι μικρότερο, αλλά η συχνότητα εκτυπώσεων είναι μεγαλύτερη καθώς και το ο όγκος του προστατευόμενου υλικού που εκτυπώνεται. Για την εκτύπωση τα αρχεία προέρχονται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, το διαδίκτυο, ψηφιακά μέσα (DVD, τα USB), σκληρό δίσκο φορητού υπολογιστή, έξυπνα τηλέφωνα, ταμπλέτες, κ.ά.


Στα ψηφιακά αντίγραφα (δηλαδή έγγραφα που αντιγράφονται σε ψηφιακή μορφή) ως είδος κυριαρχούν τα λογοτεχνικά βιβλία, τα άρθρα από εφημερίδες, κά. Από την αναπαραγωγή αυτή του υλικού οι δημιουργοί και οι εκδότες δεν εισπράττουν δικαιώματα, καθώς η κυβέρνηση έχει καταργήσει το τέλος επί των πωλήσεων των εκτυπωτών και των φωτοτυπικών μηχανημάτων.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35