Νέες αλλαγές στην ασφάλιση των ΙΧ!!! Τι καταργείται…


Έρχονται νέες αλλαγές στον τρόπο ασφάλισης των ΙΧ με στόχο την διευκόλυνση και την επιτάχυνση των διαδικασιών ασφάλισης αλλά και αποζημιώσεων προς τους οδηγούς...


Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών καταργείτε το αυτοκόλλητο σήμα ασφάλισης και εξισώνονται τις δηλώσεις ατυχήματος. Παράλληλα οι ασφαλιστικές εταιρίες υποχρεώνονται να απαντούν μέσα σε τρεις μήνες για τις αιτήσεις αποζημιώσεων διαφορετικά καλούνται να πληρώσουν τόκους υπερημερίας.


Καταργείται η ανανέωση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος ο ασφαλιζόμενος θα πρέπει να ζητήσει την ανανέωση του συμβολαίου του που δεν θα πραγματοποιείται πλέον αυτόματα. Η σύμβαση θα ανανεώνεται μόνο μετά την καταβολή του ασφαλίστρου.

Οι αλλαγές:

1. Καταργείται το προσωπικό και μόνιμο αυτοκόλλητο σήμα ασφάλισης του αυτοκινήτου και θα αντικατασταθεί από την απόδειξη πληρωμής του συμβολαίου

2. Καθιερώνεται μία κάλυψη 16 ημερών για τον οδηγό μετά την λήξη του συμβολαίου του εφόσον δεν υπάρξει ανανέωση

3. Δίνεται 10ημερη προθεσμία αποζημίωσης στον δικαιούχο

4. Εξισώνονται όλα τα είδη δηλώσεως ατυχήματος είτε από τον ασφαλισμένο είτε από τον δικαιούχο ασφαλίσματος

5. Δίνεται προθεσμία τριών μηνών στις ασφαλιστικές εταιρείες να απαντήσουν στις αιτήσεις αποζημιώσεων, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαστεί να καταβάλλουν τόκους υπερημερίας.


6. Ορίζεται ότι θα πρέπει να υπάρχει επικοινωνία του ασφαλιστή με τον ασφαλισμένο προκειμένου να ενημερώνεται εκ των προτέρων για την ανανέωση του συμβολαίου του, ενώ η επικοινωνία μπορεί να γίνεται με επιστολή, ηλεκτρονική αλληλογραφία… (paraskhnio)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35