Ο Μιχαλολιάκος προτείνει τον Σατανισμό ως εθνική θρησκεία!!!


Το βιβλίο είναι από το 1982, όπου η "Θρησκεία του Εωσφότου", ή κοινώς ο σατανισμός, προβάλλεται ως  "Εθνική Θρησκεία των Ελλήνων"...

Στο βιβλίο «Το αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου» του Ο. Πατεράκη που προλόγισε το 1982 ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, διαβάζει κανείς αναφορές για τον Αντίχριστο ότι...


«Ο ερχομός σου θα σημάνει την αρχή ενός καινούριου κόσμου, βγαλμένο απ' την παλιά σου διδαχή, το μήλο πάλι δώσμου!», ενώ στην αμέσως επόμενη σελίδα ο σημερινός αρχηγός της ΧΑ αποθεώνει τον συγγραφέα για τις αντιχριστιανικές του απόψεις.


Ο ίδιος, πάντως, έχει δηλώσει περήφανος για τα ποιήματα της νιότης του και απαντώντας σε όσους θέλησαν να τον «συκοφαντήσουν» δηλώνει: «Η προσπάθειά τους είναι τουλάχιστον κωμική για όσους γνωρίζουν από ποίηση, ποιήματα και στίχους. Κατ' αυτήν την έννοια όλοι οι μεγάλοι ποιητές της νεωτέρας Ελλάδος, οι οποίοι έγραψαν γεμάτους πάθος στίχους για τους Αρχαίους καιρούς, είναι... ανθέλληνες και γιατί όχι... σατανιστές».

Οι καλοί Χριστιανοί, λοιπόν, εμπιστεύονται την Χρυσή Αυγή και τον Νίκο Μιχαλολιάκο ως φύλακες της Ορθοδοξίας. Το ίδιος και ο τραγόπαππας, επίσκοπος Καλαβρύτων, φασίστας Αμβρόσιος, που είναι τόσο ακροδεξιός που αν και εκπρόσωπος του Θεού, δεν τολμά να δηλώνει υποστήριξη σε Σατανιστές!.

Ως Σατανιστές, στις σφαγές ήταν καλοί εκπαιδευμένοι!

Αυτά, για να μην δουλευόμαστε μεταξύ μας... (anemosantistasis)



Η «εξομολόγηση» του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι ουσιαστικά ποιήματα ανάμεσα στα οποία διαβάζουμε και το εξής:


O ΜΕΓΑΣ ΠΑΝ

Σιγή στο δάσος, παγερή οσμή εγκλήματος
Σύλληψη της στιγμής και ανθρωποθυσία
Τραγόμορφος επρόβαλε του μύθου νοσταλγός,
Σατανικά υπέροχος, ο Μέγας Παν.
Ώρα του δειλινού, το σκότος ανατέλλει
Και οι εξόριστοι της μέρας, οι Εωσφόροι
οι ποιητές ξυπνούνε,
Ηδονικά με βλέμμα κόκκινο, θολό τυραγνισμένο
Μια κίτρινη σελήνη που προβάλλει αντικρύζουν
Και τα στοιχειά της νύχτας ξαναζούνε
Οι μονομάχοι, οι κρεμασμένοι και οι συνωμότες.
Και αυτός στην μέση του ναού,
Στο κέντρο της τεράστιας αιμάτινης κηλίδας,
Στο βάθρο του βωμού,
Τραγόμορφος, σατανικά υπέροχος
Την ώρα δοξάζει της θυσίας
Των ευγενών ενστίκτων και της βίας
Αυτός ο αιώνιος κυβερνήτης, ο Μέγας Πάν

Το ποίημα του σημερινού ηγέτη της Χρυσής Αυγής αναφέρεται προφανώς σε θυσίες στο όνομα του αρχαίου θεού Πάνα, που εδώ ο Νίκος Μιχαλολιάκος «ενσωματώνει» περιέργως σε τελετουργικά που δεν είναι και τόσο συνήθη στην αρχαία ελληνική θρησκεία. Χαρακτηριστικό είναι δεν το γεγονός ότι δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τον Πάνα (και μάλιστα δις) «σατανικά υπέροχο». Τώρα, πως είναι δυνατόν η σατανική ιδιότητα να μπαίνει ως επίρρημα στο «υπέροχος», για τον θεό στον οποίο οι αρχαίοι Έλληνες τιμούσαν την πανίδα και τη δύναμη της ζωής, είναι άλλο θέμα, και πιθανώς χρησιμοποιείται ως καλλιτεχνική αδεία...

Ο ίδιος ο ποιητής, πάντως, στο σημερινό πρόλογο για το βιβλίο του, που ακόμα και σήμερα είναι διαθέσιμο από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο της Χρυσής Αυγής δηλώνει περήφανος για τα ποιήματα της νιότης του, και «απαντά» σε όσους θέλησαν να τον «συκοφαντήσουν» όπως γράφει:

«Η προσπάθειά τους είναι τουλάχιστον κωμική για όσους γνωρίζουν από ποίηση, ποιήματα και στίχους. Κατ' αυτήν την έννοια όλοι οι μεγάλοι ποιητές της νεωτέρας Ελλάδος, οι οποίοι έγραψαν γεμάτους πάθος στίχους για τους Αρχαίους καιρούς, είναι... ανθέλληνες και γιατί όχι... σατανιστές! Τους απαντώ με την δεύτερη έκδοση των ποιημάτων αυτών και δηλώνω ότι ήμουν, είμαι και παραμένω αμετανόητα ΕΛΛΗΝΑΣ.»

Υπενθυμίζουμε ό,τι την εποχή που ο Νίκος Μιχαλολιάκος έγραφε την παραπάνω ωδή στον Πάνα-Σατανά, η Χρυσή Αυγή υπήρχε μόνο ως περιοδικό. Ο κ. Μιχαλολιάκος είχε ξεκινησει να το εκδίδει το 1980, για να αναστείλει την έκδοσή του προσωρινά το 1983. Ο λόγος; Ο νυν γενικός γραμματές της Χρυσής Αυγής είχε διοριστεί στην ηγεσία της νεολαίας της ΕΠΕΝ, με εντολή του έγκλειστου στον Κορυδαλλό δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου. Η ώρα της δημιουργίας της Χρυσής Αυγής ήρθε το 1985.

Έκτοτε ο Νίκος Μιχαλολιάκος συνέχισε τη συγγραφική του δραστηριότητα, με βιβλία όπως το «Οι Τελευταίοι Πιστοί» όπου αφιερώνει ολόκληρο κεφάλαιο στον θεωρητικό και αρχιπροπαγανδιστή του Χίτλερ, Γιόζεφ Γκαίμπελς, ενώ τα μέλη της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται όλο και πιο συχνά ως νοσταλγοί του Χίτλερ.


Συμπτωματικό της πρότερης ενασχόλησης του Νίκου Μιχαλολιάκου με τον Εωσφόρο, είναι ίσως και το γεγονός ότι οι Ναζί από κάποιο σημείο και μετά είχαν αρχίσει να εισάγουν στην ιδεολογία τους μυστικιστικά στοιχεία, με πολλά ηγετικά στελέχη του Χίτλερ να είναι μέλη στην αποκρυφιστική οργάνωση Bril Society που υμνούσε τον Σατανά... (iefimerida)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35