Ο ζωδιακός ήλιος της ψευδαίσθησης!!!


Η ολοκλήρωση της κάθε ημέρας με έβρισκε στο δωμάτιο μου να κρατάω σημειώσεις και να αξιολογώ τι μου ήταν χρήσιμο και τι όχι.

Και όσο την πρώτη ημέρα όλα αυτά μου φάνηκαν βουνό, η καθημερινή επικοινωνία με το Doctor με έκανε να είμαι πιο ελαστικός στις τοποθετήσεις μου και πιο φιλικός προς...


την απιστία, καθώς την είχα διαπράξει και εγώ, χωρίς δικαιολογίες και ελαφρυντικά!


Ο Λουκάς είχε τον τρόπο του να σε κάνει να κινείσαι μια από το στρατόπεδο του απατημένου και μια από το στρατόπεδο του φυγά- ικανοποιημένου, ώστε να δεις τη γλύκα του ενός και του άλλου, και αφού κρίνεις τα πεπραγμένα, να κινηθείς ανάλογα.

Βέβαια αυτά, για όσους έχουν κρίση και μπορούν ν’ αξιολογήσουν πρόσωπα και καταστάσεις και δεν κινούνται βάση χι, ψι θεωριών που κάποιος τους είπε ή διάβασαν σε σκόρπια έντυπα.

Κάποιοι βολεύονται όταν η άποψη ενός ειδικού τους βγάζει από τη δύσκολη θέση της πιθανής απολογίας, δικαιολογώντας τους τ’ αδικαιολόγητα, ενώ κάποιοι άλλοι αγκιστρώνονται από μια θεωρία του συρμού και λιάζονται στον ήλιο της ψευδαισθήσεις σαν τα μουσκάρια.

Αυτό ήταν το θέμα της συζήτησης μας κάποια στιγμή, με το Λουκά να κάνει λόγο για τεχνάσματα που απαλύνουν τις ενοχές ή διευκολύνουν το δράστη στην αποποίηση των ευθυνών του!

«Όσο περνούν τα χρόνια, το φαινόμενο της απιστίας θα χάσει την αίγλη του, με αποτέλεσμα οι νέες γενιές να κάνουν λόγο για ένα νέο υγιές φαινόμενο, που θα ονομάζεται πίστη», θυμάμαι μου είχε πει ο Λουκάς, αφήνοντας με να τον κοιτάζω σαν στραπατσαρισμένη χαλκομανία, μέχρι που αποφάσισε να ξανανοίξει το στόμα του…

«Εξώγαμο του life styleκαι της σεξουαλικής ψευδαίσθησης είναι η απιστία αγόρι μου και τίποτε άλλο. Ως εκ τούτου, πολλοί είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται το γεγονός και καθώς βρίσκουν απέναντι τους άβουλα όντα, που λειτουργούν με γνώμονα την ικανοποίηση των γεννητικών τους οργάνων, τους λανσάρουν κάθε είδους βοηθήματα.

Έτσι για παράδειγμα, η αστρολογία που είναι μια επιστήμη, στα χέρια των ειδικών, μετατράπηκε σε μια κομπογιαννίτικη πλατφόρμα ικανή να επωμισθεί όλου του κόσμου τα στραβά και μέσα από το γνωστό σε όλους μας ζωδιακό κύκλο, να χρίζει αθώους και ένοχους.

Θύματα αυτής της γελοιότητας είναι όσοι πιστεύουν ότι τα ζώδια από μόνα τους εξουσιάζουν τις προσωπικές σχέσεις και γι’ αυτό χωρίς να μπουν στον κόπο να κάνουν μια αυτοκριτική, τραβάνε χειρόφρενο στη ζωή τους, κάνουν την ανάγκη τους και απελευθερωμένοι πλέον από το βάρος, συνεχίζουν το ταξίδι, σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Και όταν κουραστεί από το πολύ… οδήγα- οδήγα, παρκάρει τη ζωή σε κάποιο παράνομο πάρκινγκ, πετάει από πάνω του έγνοιες και σκοτούρες και φαρδύς πλατύς ξαπλώνει στο καπό για να λιαστεί κάτω από το ζωδιακό ήλιο των ψευδαισθήσεων.

Χρόνια τώρα δεν μπορώ να δεχθώ αυτή την παντοδυναμία των ζωδίων, όπως και δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν επιστήμονες άνθρωποι που αγαπάνε τη δουλεία τους και για το χρήμα παραμυθιάζουν τον κόσμο και τον ταξινομούν σε κατηγορίες!


Συνεχίζεται…



(απόσπασμα από το βιβλίο «ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΙΣΤΙΑΣ» του Παύλου Ανδριά, που  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣ, Χ. Τρικούπη 31, τηλ. 210-3300443)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35