Wi Fi και ηλεκτρονικά εισιτήρια… έρχονται στα Μουσεία το 2014


Το υπ. Πολιτισμού με μια σειρά πρωτοβουλιών επιδιώκει να ενισχύσει την επισκεψιμότητα των Μουσείων.

Επέκταση ωραρίου, εγκατάσταση Wi Fi και καθιέρωση ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι ορισμένες από τις παρεμβάσεις που σχεδιάζει το υπουργείο Πολιτισμού για τα μουσεία της χώρας, εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου...



Ξεκινώντας από 30 μουσεία υψηλής επισκεψιμότητας, σχεδιάζεται να επεκταθεί το ωράριο από τον Απρίλιο έως το τέλος της τουριστικής περιόδου, ώστε να διευκολυνθεί και ο τουρισμός των κρουαζιερόπλοιων.

Ήδη έχει ψηφιστεί από τη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που επιτρέπει ομαδικές επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους, πέραν του ωραρίου, και προβλέπει ανάλογες αμοιβές υπέρ του ΤΑΠΑ και των εργαζομένων.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τη νέα διοίκηση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, σχεδιάζεται η αναμόρφωση των πωλητηρίων των μουσείων με περισσότερα και βελτιωμένα προϊόντα, ακριβή αντίγραφα αρχαίων εκθεμάτων, αλλά και σύγχρονα αναμνηστικά και χρηστικά αντικείμενα.

Σχεδιάζεται εξάλλου εγκατάσταση Wi Fi αρχικά στα πρώτα 30 μουσεία και κατόπιν σε 88 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Αυτά γνωστοποιήθηκαν στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν η υπουργός Τουρισμού και ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Οι δύο Υπουργοί, συμφώνησαν επιπλέον να μελετήσουν τη δυνατότητα σχεδιασμού εφαρμογών (applications), που θα επιτρέπουν την εικονική ξενάγηση των υποψηφίων επισκεπτών, ενώ θα λειτουργούν και ως παράθυρα ευρύτερης προβολής της χώρας μας, καθώς και ως εργαλεία πολιτιστικής διπλωματίας.


Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε επίσης την Υπουργό Τουρισμού για το σχεδιασμό της καθιέρωσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-ticketing) και η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι ένα τέτοιο βήμα θα λειτουργήσει αμέσως υπέρ των εσόδων των μουσείων… (naftemporiki)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35