Σταυρόλεξο, το καλύτερο φάρμακο για το μυαλό!!! Ένας αιώνας πρίν…

Εκατό χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα που δημοσιεύτηκε το πρώτο σταυρόλεξο παγκοσμίως! Ήταν 21 Δεκεμβρίου του 1913, όταν ο Άγγλος δημοσιογράφος και υπεύθυνος για τη σελίδα ψυχαγωγίας της εφημερίδας...


«Κόσμος της Νέας Υόρκης», Άρθουρ Γουάιν, δημιούργησε έναν γρίφο σε σχήμα ρόμβου, αφού είχε εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα παζλ της εποχής.



Ο Άρθουρ Γουάιν.

Την επόμενη μέρα, εκατοντάδες γράμματα, που ζητούσαν περισσότερα σταυρόλεξα, κατέκλυσαν τα γραφεία της εφημερίδας. Μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Αμερική έχει βρει τη νέα της μανία.

Στις 2 Νοεμβρίου του 1924, έντεκα χρόνια μετά, η νέα μόδα περνά και στην Ευρώπη, με την αγγλική εφημερίδα Sunday Express να γίνεται η πρώτη στη Γηραιά Ήπειρο, που δημοσιεύει σταυρόλεξο. Τη δεκαετία του ’30, τα σταυρόλεξα άρχισαν να «κατακτούν» και τον υπόλοιπο πλανήτη, όπως και τη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πολλοί Άγγλοι, φανατικοί των σταυρόλεξων, χρησιμοποιήθηκαν για να αποκρυπτογραφούν κώδικες των Ναζί.

Στις μέρες μας, η επιστήμη θεωρεί ότι η λύση σταυρόλεξων κάνει καλό στην υγεία, αφού ακονίζουν το μυαλό και βοηθούν στην αποφυγή ασθενειών, όπως το Αλτσχάιμερ.


Στην Ελλάδα είναι τόσο πετυχημένα ώστε, όχι μόνο είχαν όλες οι εφημερίδες, αλλά κυκλοφόρησαν άπειρα περιοδικά μόνο με σταυρόλεξα διαφόρων ειδών και δυσκολίας… (mixanitouxronou)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35