«Το μεγάλο μας Όνειρο, στα δικά μας χέρια» (photos)


«Το κάστρο αυτό θα είναι απόρθητο», τόνισε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην επίσημη παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και η συγκίνηση στην «Αίθουσα Γραμμάτων και Τεχνών» του Ιδρύματος Ωνάση ήταν έντονη. Ο ηγέτης της "Ένωσης" έδωσε το έναυσμα της αναγέννησης του "Δικεφάλου", η οποία θα έχει ως γερό θεμέλιο το "παλάτι" της ομάδας...



 Συγκίνηση για τις χαμένες πατρίδες, τον ξεριζωμό, την προσφυγιά και για όλα όσα πρεσβεύει η ΑΕΚ. Δεν θα μπορούσε να λείπει κανείς. Ποδοσφαιριστές, διοικητικά στελέχη του παρόντος και του παρελθόντος, προπονητές, γνωστοί και άγνωστοι οπαδοί της "Ένωσης", ήταν όλοι τους εκεί προκειμένου να δουν από κοντά τη νέα ημέρα που ξημερώνει για την αγαπημένη τους ομάδα. Ημέρα αναγέννησης και αντεπίθεσης. 



Ξεχωριστή στιγμή κατά τη διάρκεια της παρουσιάσης το μήνυμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, το οποίο αναγνώστηκε από τον Μητροπολίτη Δράμας, και η συμβολική προσφορά του Πατριαρχείου ύψους 50.000 ευρώ.  

«Είναι ιστορική για την ΑΕΚ εκδήλωση που σφραγίζει την πορεία της για το αύριο... 83 χρόνια από το πρώτο παιχνίδι της ομάδας μας. Έξι μήνες πριν τη συμπλήρωση 90 χρόνων της ιστορίας της είμαι στην ευχάριστη θέση να πραγματοποιήσουμε το μεγάλο όνειρό μας: Να επιστρέψει η ΑΕΚ στη γη των προγόνων μας. Τιμάμε τους προγόνους μας σήμερα. Αυτούς τους ανθρώπους που μας παρέδωσαν την ιδέα της ΑΕΚ... Πολλές φορές την προδώσαμε, αλλά τώρα είμαστε εδώ. Αυτό που όλοι θα δούμε αποτελεί μνημείο. Το νέο γήπεδο έπρεπε να εκπροσωπεί την τεράστια ιστορία της ομάδας και τη Βυζαντινή της προέλευση. Να ακουμπά την ιστορία της. Είναι πρόσφατη η δεύτερη άλωση της αγαπημένης μας ομάδας. Μετά την άλωση έρχεται η αναγέννηση. Το κάστρο αυτό δεν θα πέσει ποτέ. Η ΑΕΚ θα είναι προστατευμένη. Θα διατηρήσουμε μόνο τη θύρα 21 και όσα συμβολίζει για τον λαό της ΑΕΚ.



Οι ιδρυτές της ΑΕΚ δεν χρειάστηκαν καμία βοήθεια. Αυτή τη φορά το σπίτι μας θα το χτίσουμε μόνο μας, μαζί με τη Δικέφαλος 1924 και τον κόσμο. Ο στόχος μας είναι πολλά από λίγους και λίγα από πολλούς. Πρέπει να είμαστε μαζί. Αυτό το γήπεδο δεν θα έχει ιδιοκτήτες. Κανένας Μελισσανίδης δεν είναι εκεί. Η ΑΕΚ δεν είναι εταιρεία: Είναι ιστορία και ιδανικό. Αυτό το γήπεδο θα ανήκει στην ΑΕΚ και στον κόσμο της. Αυτά τα τοίχει θα τα σηκώσουμε μαζί. Αυτή τη φορά θα δώσουμε σάρκα και οστά στο όνειρο πολύ πιο γρήγορα. Τώρα δεν βρισκόμαστε στο μηδέν, όταν ήταν οι προγόνοι μας. Έχουμε 90 χρόνια ιστορίας. Αμέτρητες στιγμές δόξας. 



ΑΕΚ είμαστε στα δύσκολα, πιο πολύ από τα δύσκολα, που είναι μπροστά μας. Η Δικέφαλος 1924 που αναλαμβάνει το γήπεδο, έχει προκήρυξη ΑΜΚ 30 εκατ. Ευρώ. Τα χρήματα θα καλυφθούν. Και φυσικά, αν υπάρξει πρόβλημα, θα επιστραφούν τα χρήματα. Δεν είναι το γήπεδο του Μελισσανίδη, ακόμα κι αν χρειαστώ να βάλω τα περισσότερα χρήματα. Προς το παρόν οφείλω να ευχαριστήσω πάνω απ' όλους τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για τις ευχές του. Το Δήμο, τον Περιφεριάρχη κ. Σγουρό, τον Πέτρο τον Παππά και τον Πόλυ Χατζηϊωάννου που μαζί ξεκινήσαμε. Τον Μάκη Αγγελόπουλο επίσης, τον Βουτσά κι άλλους...




Οι δυνάμεις όλων θα πρέπει να ενωθούν. Με λίγα από πολλούς και πολλά από λίγους. Μόνο έτσι θα κάνουν υπερήφανους όσους μας ευλόγησαν με την ΑΕΚ... Οφείλω ένα ευχαριστώ στο Ίδρυμα Ωνάση... Το όνομα του Ωνάση θα είναι σε μία αίθουσα.
Ερχόμαστε, θα επιστρέψουμε, αλλά σε ένα άλλο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να επιστρέψει στις κερκίδες η οικογένεια. Πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί. Το ποδόσφαιρο πρέπει να μας ενώσει. Μόνο τότε θα είμαστε νικητές», ήταν τα λόγια του Δημήτρη Μελισσανίδη… (pamesports)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35