Απίστευτο κι όμως αληθινό: Το περπάτημά σου προδίδει πόσα χρόνια θα ζήσεις!!!


Το αναπάντητο ερώτημα που έχει να κάνει με τα πόσα χρόνια ζωής έχει ο άνθρωπος, απάντησαν οι επιστήμονες κατόπιν σχετικής μελέτης. Όπως ισχυρίζεται νέα μελέτη, που διεξήχθη υπό την Στέφανι Στατένσκι, γεννετίστρια του πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, όσο πιο γρήγορα περπατάει κάποιος, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες...


να φτάσει μέχρι τα βαθιά γεράματα.


Η μελέτη βασίστηκε σε εννέα προηγούμενες επιστημονικές έρευνες και κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσοι διανύουν με τον βηματισμό τους απόσταση 1 μέτρου στη διάρκεια 1 δευτερολέπτου θα ζήσουν πολύ περισσότερο σε σχέση με όσους περπατούν πιο αργά.

Όπως εξήγησαν οι ειδικοί επιστήμονες όταν περπατάμε γρήγορα τίθενται σε λειτουργία ζωτικά όργανα, όπως η καρδιά, οι μυς, οι αρθρώσεις, τα οστά και ο εγκέφαλος. Πράγμα που σημαίνει ότι εάν υπήρχε ένα πρόβλημα τότε θα ανάγκαζε το σώμα μας να χαμηλώσει τους ρυθμούς του.

Σύμφωνα με την δρ Σταντένσκι, συνήθως το σώμα επιλέγει τη ταχύτητα του βήματος που είναι καταλληλότερη για τη διατήρηση της υγείας, πιθανότατα όμως να δείχνει κάποιο πρόβλημα που θα μπορούσαμε να ρυθμίσουμε μέσω της διατροφής, της άσκησης ή φαρμακευτικής αγωγής.


Τεστ βηματισμού

Η Σταντένσκι προτείνει τη μέτρηση του βηματισμού τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Όπως σημειώνει, όλες οι γυναίκες και όλοι οι άνδρες μπορούν να χρονομετρήσουν το βηματισμό τους ανά έτος και σε περίπτωση που παρατηρήσουν σημαντικές αλλαγές να απευθυνούν σε κάποιον γιατρό.


Η διαδικασία

Μέτρα μια απόσταση 4 μέτρων στο πάτωμα του σπιτιού σου και βάλε αυτοκόλλητη ταινία στην έναρξη και τον τερματισμό της απόστασης. Με ένα χρονόμετρο, μέτρα τα λεπτά που χρειάζεσαι με απλό βηματισμό να διανύσεις την παραπάνω απόσταση. Διαίρεσε το χρόνο στα 4 ώστε να μάθεις τα δευτερόλεπτα που χρειάστηκες για να διανύσεις ένα μέτρο.


Τα μάτια σας δεκατέσσερα σε καμιά περίπτωση ο ρυθμός του βηματισμού δεν εγγυάται μακροζωίααπλώς αποτελεί μια ένδειξη καλής υγείας, που αν συνδυάζεται με τακτική άσκηση, διακοπή καπνίσματος μεσογειακή διατροφή ετήσιο τσεκ απ τότε η μακροζωία είναι σίγουρη... (parapolitika)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35