Μια «μάνα» ζητιανεύει τον τίτλο της από το παιδί της, στο νέο βιβλίο του Παύλου Ανδριά…


Προδημοσίευση από το νέο βιβλίο του Ηλείου συγγραφέα

Έχοντας μαγέψει τους αναγνώστες με την οπτική γραφή του και την κινηματογραφική ροή που χαρακτηρίζει τη δομή των κειμένων του, μέσα από το τελευταίο του βιβλίο «Στη δίνη των ένοχων Χρησμών», ο Παύλος Ανδριάς γράφει αυτή την περίοδο, με εντατικούς ρυθμούς το νέο του βιβλίο, που θα κυκλοφορήσει και αυτό από τις εκδόσεις «ΙΑΜΒΟΣ», και όπως μας πληροφορεί…


θα είναι κατά ένα μεγάλο μέρος η συνέχεια του προηγούμενου, με κεντρική ηρωίδα μια μάνα, που ζητιανεύει το ρόλο της… και που ποτέ δεν άκουσε από το στόμα του παιδιού της, τη λέξη  «μάνα»!


Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου, ο συγγραφέας θα μας ταξιδέψει με το δικό του τρόπο, στις γειτονιές της Αθήνας τη δεκαετία του ’60, παντρεύοντας τον έρωτα με τη σκοτεινή πλευρά ενός κοινωνικού φαινομένου… δίνοντας ένα συγκλονιστικό φινάλε, που θα προκαλέσει !!!



«Οι πληγές, όταν τις ξύνεις, εκτός από πόνο, τρέχουν και αίμα, έτοιμο να πνίξει το δημιουργό του κάθε τραύματος…» μας λέει ο συγγραφέας δίνοντας μας την ευχαρίστηση να πάρουμε μια γεύση από το νέο του βιβλίο:

Εκείνο το γιόμα, το γιόμα γεμάτο πόνο, ήταν το τελευταίο λιθαράκι που μπήκε στο «οικοδόμημα» που είχε φτιάξει στο μυαλό της η Χρυσάνθη και το είχε ονομάσει «εκδίκηση»!

Αυτός ήταν πλέον ο στόχος της, ο σκοπός της. Με αυτόν κοιμότανε και ξυπνούσε, αυτός την κρατούσε ζωντανή και αυτός της έδινε δύναμη να συνεχίσει. Να εκδικηθεί αυτούς που αποφάσισαν γι’ αυτή, που γεύτηκαν το κορμί της και δεν το σεβάστηκαν, που της πήραν το παιδί πριν το σφίξει στην αγκαλιά της, που πότισαν πόνο τον πατέρα της που λάτρευε και αγαπούσε, που της αφαίρεσαν το δικαίωμα να γυρίσει στο σπίτι της, που, που… άπειρα «που», τροχοπέδη στα όνειρα και την ίδια της τη ζωή.


«Έρχομαι να σε βρώ…» είπε το επόμενο βράδυ που μόνη πλέον στο δωμάτιο, με τη Γαία να έχει φύγει το πρωί και την Άννα να έχει πάει να ξεκουραστεί λίγες ώρες, από νωρίς είχε μαζέψει τα πράγματά της και λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σαν κλέφτης έφυγε από την κλινική, αδιαφορώντας για το λίγο αίμα που έτρεχε στα πόδια της και με μια πετσέτα φρόντιζε να τα σκουπίζει, μέχρι που μπήκε στο ταξί… (ilialive.gr)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35