Χαρτονόμισμα του Τσώρτσιλ "θα αναστάτωνε τους Γερμανούς"!!!


Τον "πονοκέφαλο" που προκάλεσε στους ιθύνοντες της Τράπεζας της Αγγλίας το αν ο Τσώρτσιλ θα έπρεπε να μπει στο χαρτονόμισμα των πέντε λιρών ή όχι, δημοσιεύει η Mail. Δεύτερες σκέψεις υπήρχαν γιατί η θέα του "πατέρα της νίκης" ίσως αναστάτωνε τους Γερμανούς...



Η εφημερίδα φέρνει στη δημοσιότητα πρώην απόρρητα έγγραφα που πρόσφατα αποχαρακτηρίστηκαν και είναι αποκαλυπτικά για τον τρόπο που οι υπεύθυνοι επιλέγουν τα ιστορικά πρόσωπα που θα βρίσκονται πάνω στα χαρτονομίσματα, αφού πρέπει να τα περάσουν από "κόσκινο".

Σε ένα υπόμνημα του 2012 αναφερόταν ότι ο Τσώρτσιλ θα ήταν μία δημοφιλής επιλογή καθώς είναι αγαπητός στον μέσο Βρετανό, κυρίως γιατί ήταν ο ηγέτης που χάραξε νικηφόρο πορεία για τη χώρα και τους συμμάχους της κατά του Γ' Ράιχ. Παράλληλα όμως προειδοποιούσε πως επειδή ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος είναι σχετικά πρόσφατος, ίσως η παρουσία του στο χαρτονόμισμα "ξύσει πληγές" και δυσαρεστήσει τους Γερμανούς.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγγραφέας Τζειν Όστιν είχε εξεταστεί για τον ίδιο σκοπό και απορρίφθηκε. Στη διαδικασία αυτή είχε γίνει έρευνα για να διαπιστωθεί αν η συγγραφέας είχε "σκοτεινά σημεία" στηνπροσωπική της ζωή. Δεν είχε, αλλά απορρίφθηκε ούτως ή άλλως αναφέρει η Mail. Από την άλλη πλευρά ο Τσάρλς Ντίκενς βρέθηκε στο χαρτονόμισμα των 10 λιρών από το 1992 ως το 2003 παρότι είχε "τουλάχιστον μία ερωμένη"… (nooz)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35