Αλλάζει το Λύκειο!!!


Ριζικές αλλαγές έρχονται στο Λύκειο από τη νέα χρονιά καθώς το σχέδιο νόμου που θα φέρει στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας, με στόχο να εφαρμοστεί στην Α΄ τάξη της νέας σχολικής χρονιάς προβλέπεται πολλές ανατροπές...



Όπως αναφέρει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ μεταξύ άλλων θα μειωθούν τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα και οι κατευθύνσεις σπουδών, αποσυνδέεται το απολυτήριο του λυκείου από τις Πανελλαδικές, ενισχύεται η εξειδίκευση στη Γ' λυκείου και ιδρύεται Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων που θα ελέγχει τα πάντα γύρω από τις εισαγωγικές των υποψηφίων για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Τα Νέα Προγράμματα Σπουδών κι ένα σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποσυνδεδεμένο από το σχολείο έρχονται να καταργήσουν το λύκειο με τη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα.

Η Α' Λυκείου θα είναι η «ομαλή μετάβαση» στο νέο Πρόγραμμα σπουδών. Θα έχουν ένα μάθημα επιλογής ( 2 ώρες την εβδομάδα), που θα επιλέγεται από τα εξής μαθήματα:


Εφαρμογές στην Πληροφορική

Διαχείριση Φυσικών Πόρων

Έκφραση-Πολιτισμός-Ευρωπαϊκός Πολιτισμός


Η Β' Λυκείου θα είναι το πρώτο σκαλί για το πανεπιστήμιο με την καθιέρωση των τριών ομάδων σπουδών. Θα έχει δύο κύκλους:


Ομάδα μαθημάτων Ανθρωπιστικών Σπουδών: Αρχαία ελληνικά και Λατινικά.

Ομάδα μαθημάτων Θετικών Σπουδών: Μαθηματικά και Φυσική.

Η Γ' Λυκείου θα είναι η πλήρης εξειδίκευση και η οριστική στροφή του υποψηφίου προς τη σχολή που θα σπουδάσει. Θα έχει τρεις ομάδες:


Ομάδα μαθημάτων Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Ομάδα μαθημάτων Θετικών Σπουδών.

Ομάδα μαθημάτων Οικονομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Σπουδών.


Το «Νέο Λύκειο» βασίζεται στο τρίπτυχο: Λιγότερα μαθήματα, Δραστικός περιορισμός της «περιττής» Γενική Παιδείας και Εξειδίκευση ανά κύκλο μαθημάτων.


Οι εξετάσεις για το απολυτήριο θα δίνονται σε 6 έως σε 8 βασικά μαθήματα. Όσοι εκ των υστέρων θα θελήσουν να συνεχίσουν, θα δίνουν πανελλήνιες σε τέσσερα μαθήματα... (iefimerida)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35