Η Ελλάδα του χρυσού και της φράουλας, αιμορραγεί...

του Παύλου Ανδριά




Με το πού έγειρε ο ήλιος πίσω από τα βουνά και το σούρουπο άρχισε να φυλακίζει στην αγκαλιά του την πλάση…


ένας πυροβολισμός ακούστηκε και όλα βάφτηκαν με αίμα!

Η χώρα μπήκε στην εντατική, πλήθος επιστημόνων στάθηκαν πάνω από το κεφάλι της για να τη σώσουν, αλλά όσο η ώρα περνούσε, η κατάσταση χειροτέρευε διαγράφοντας και τις τελευταίες ελπίδες σωτηρίας που υπήρχαν…

Η χώρα ξαφνικά εγκλωβίστηκε στη δίνη της καταστροφής και μη μπορώντας να αντιδράσει, παραδόθηκε στα έμπειρα χέρια των «παιδιών» της εξουσίας… παραδόθηκε στο χάος.

Στις Σκουριές ο χρυσός σταμάτησε να λάμπει καθώς κάποιοι φρόντισαν να τον βουτήξουν στο αίμα, να θαμπώσουν τη λάμψη του με ψέματα και απειλές και όταν πλέον κατάλαβαν ότι η γη τους πουλήθηκε από τους δήθεν χαρισματικούς ηγέτες, για ένα ζευγάρι πασουμάκια χνουδωτά, πήραν τα όπλα,  βγήκαν στο δρόμο και πήραν το νόμο στα χέρια τους!

Πέρασαν χειροπέδες σε υπαλλήλους της εταιρίας φύλαξης που προστάτευε το χώρο, τους περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό και αγανακτισμένοι από την αδιαφορία της εξουσίας… ακροβατούν πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί, γεμάτο μίσος που μυρίζει αίμα.
Σαν αυτό που ήταν βουτηγμένες οι φράουλες της Μανωλάδας,  αυτές που εργάτες από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν μάζευαν  με το πιστόλι στον κρόταφο, δίχως οικονομικό αντίκρισμα. 

Σαν αυτό που χύθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Μανωλάδα της Ηλείας, εκεί που ο νόμος δεν βρίσκει χώρο να «δράσει», εκεί που τα τελευταία χρόνια φαίνεται με γυμνό μάτι, σε τι ξέφραγο αμπέλι έχει μετατραπεί η χώρα μας…

Οι νόμοι έχουν μείνει στα χαρτιά, η εργασία γίνεται με τη συνοδεία αλυσίδας στα πόδια και όλα αυτά στη χώρα που οδεύει προς την ανάπτυξη και την ευημερία. Τη χώρα που κάποιοι προσπαθούν άκομψα να μας πείσουν ότι αρχίζει να βλέπει φως!

Στη χώρα που ήδη αρκετός κόσμος δουλεύει για την ψυχή της μάνας του, στη χώρα που είναι πλέον θέμα ωρών να κάνουν την απόβαση οι «σερίφηδες», έτοιμοι να αδειάσουν τα όπλα τους πάνω στο κορμί της...

Θα τους αφήσουμε; Θα τους επιτρέψουμε να μετατρέψουν τη χώρα μας σε ένα ζωντανό νεκροταφείο; Θα τους δώσουμε το δικαίωμα να πνίξουν τις ζωές μας μέσα στο αίμα;

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο Σκουριές και Μανωλάδα! Είναι ένα ανυπότακτο βασίλειο, που δεν θα παραδοθεί στις ορέξεις των «σερίφηδων» και των δήθεν «σωτήρων» που ράβουν κοστούμια για να αναλάβουν την εξουσία… σε μια χώρα γεμάτη σκλάβους!


(Αναδημοσίευση του άρθρου από το ilialive της 19ης Απριλίου )



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35