Η ελληνική αισιοδοξία φθάνει σε όλο τον κόσμο ... μέσω της Google!



Μαθητές από σχολεία της Κρήτης συμμετέχουν στο διαγωνισμό δημιουργίας doodle με θέμα την Ελλάδα μέσα από τα δικά τους μάτια!!!



"No crisis will change my Greece" δηλαδή "Καμία κρίση δε θα αλλάξει τη χώρα μου" λέει η Χαρά - Joy Kamprani που φοιτά στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο. Με τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό για το doodle που θα επιλεγεί τελικά από την Google "φωνάζει" σε κάθε άκρη του κόσμου ότι η ελληνική αισιοδοξία και η ελληνική ψυχή δεν κάμπτεται ... όσο κι αν "στενέψουν" τα πράγματα.

"Τα καραβάκια πλέουν στα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας ενώ ο ήλιος λαμπυρίζει στο νερό. Για να αναζωογονηθούμε τρώμε καρπούζι. Ενώ το χταπόδι στεγνώνει στον ήλιο, οι "μεγάλοι" πίνουν καφέ. Οι κατσίκες κάνουν γάλα που μυρίζει. Καμία κρίση δε θα αλλάξει την Ελλάδα μου" γράφει η μικρή μαθήτρια, περιγράφοντας τη ζωγραφιά της, που απεικονίζει το λογότυπο της Google "φτιαγμένο" από όλα τα παραπάνω... ένα καραβάκι, τον ήλιο, ένα καρπούζι, ένα χταπόδι, ένα φραπέ ... και το τέρας της κρίσης!

Αν συμφωνείτε κι εσείς ότι η κρίση δε θα μας πάρει την ψυχή, ψηφίστε τη ζωγραφιά της μικρής Χαράς Joy (εδώ) και δώστε την ευκαιρία στη ζωγραφιά της να στείλει το μήνυμα παντού!



"Η Ελλάδα μου είναι ένα ταξίδι"

"Η Ελλάδα με ταξιδεύει στο απέραντο γαλάζιο της ουρανό, στα μπλε νερά της θάλασσας, στην αναζήτηση της γνώσης (μεγεθυντικός φακός) του πολιτισμού της και της φυσικής ομορφιάς της (ελληνικά νησιά). Το ταξίδι στη γνώση θα κάνει το μέλλον της Ελλάδας καλύτερο" γράφει για τη δική της δημιουργία η μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Ηρακλείου, Φανουρία Αρβανίτη. Ψηφίστε την εδώ.

Την ελληνική φιλοξενία και συντροφικότητα εκφράζει με το δικό του Google Doodle ο μαθητής του 7ου Γυμνασίου Χανίων, Αντώνη Πετριτάκη. Για τη δημιουργία του, την οποία μπορείτε να ψηφίσετε (εδώ), γράφει: Όπου και αν ταξιδέψει κανείς στην Ελλάδα θα συναντήσει παντού τις ελληνικές παραδοσιακές καρέκλες, που η κάθε μια συμβολίζει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα όπως: μοναξιά, παρέα, χαρά, τραγούδι κ.τ.λ. Σαν του ανθρώπους.




τέλος στην κατηγορία του Λυκείου διαγωνίζονται:

η Σοφία Μηλιαρά, μαθήτρια του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου. Στη δημιουργία της διακρίνει κανείς  τον ελληνικό ήλιο και τη θάλασσα, την ελιά και ένα κίονα, αλλά και το ελληνικό πνεύμα. Για το doodle, η μαθήτρια γράφει: Ελλάδα, το βασίλειο του ήλιου, η απέραντη αυτοκρατορία του γαλάζιου. Πίσω από κάθε μνημείο κρύβεται πολιτισμός. Μια περιπλάνηση στα αρώματα που αποπνέει η Μεσόγειος. Οι γεύσεις που χρόνια πριν έταξαν η θεά της σοφίας και ο προστάτης των αγρών. Μια φλόγα που καίει αιώνια και από μέσα της αναδύει η τέχνη. Ψηφίστε τη Σοφία Μηλιαρά εδώ.







ο Νίκος Μανωλαράκης, μαθητής του 10ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, που δημιούργησε ένα doodle με θέμα την ελιά.



"Η ελιά καλλιεργείται στην Ελλάδα πάνω από 400 χρόνια και είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο σε παραγωγή εξαιρετικού ελαιόλαδου. Η ελιά, έθρεψε, φώτισε, στεφάνωσε ολυμπιονίκες και είναι ζωντανό μέρος της βαριάς πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Το 'λιομάζωμα' από όλη την οικογένεια είμαι μια χαρακτηριστική εικόνα για την Ελλάδα" γράφει ο μαθητής περιγράφοντας γιατί η ελιά συμβολίζει για τον ίδιο την Ελλάδα. Ψηφίστε το Νίκο Μανωλαράκη εδώ… (madeincreta)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35