12η Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Διαστημικών Πτήσεων



Η Γενική Συνέλευση, με το ψήφισμά του A/RES/65/271 της 7ης Απριλίου 2011, έχει δηλώσει τη 12η  Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Διαστημικών Πτήσεων " για να...


γιορτάσουν κάθε χρόνο σε διεθνές επίπεδο την αρχή της διαστημικής εποχής για την ανθρωπότητα, επιβεβαιώνοντας τη σημαντική συμβολή της διαστημικής επιστήμης και της τεχνολογίας για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης και την αύξηση της ευημερίας των κρατών και των λαών, καθώς και τη διασφάλιση της υλοποίησης του φιλοδοξία τους να διατηρήσουν διαστήματος για ειρηνικούς σκοπούς. "


Η 12η  Απριλίου 1961 ήταν η ημερομηνία της πρώτης επανδρωμένες διαστημικής πτήσης, που πραγματοποιήθηκε από τον Γιούρι Γκαγκάριν. Το ιστορικό αυτό γεγονός άνοιξε το δρόμο για την εξερεύνηση του διαστήματος προς όφελος όλης της ανθρωπότητας.

Η Γενική Συνέλευση εξέφρασε τη βαθιά πεποίθηση του κοινού συμφέροντος της ανθρωπότητας για την προώθηση και επέκταση της εξερεύνηση και χρήση του διαστήματος, όπως την επαρχία όλης της ανθρωπότητας, για ειρηνικούς σκοπούς και για τη συνέχιση των προσπαθειών να επεκταθεί σε όλα τα κράτη τα οφέλη που προκύπτουν από αυτές... (un.org)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35