«Φοβόταν ότι θα τον απαγάγουν»!!!



Τι δηλώνει στο leaks.gr ο φίλος και συνεργάτης του άτυχου Κωνσταντίνου Καρρά που απήχθη και δολοφονήθηκε στη Νιγηρία από ισλαμιστές...

Ο φόβος που είχε για τις απαγωγές, οι οποίες είχαν αυξηθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες στη Νιγηρία, επιβεβαιώθηκε με το χειρότερο τρόπο. Ο 37χρονος Κωνσταντίνος Καρράς, ο οποίος απήχθη και δολοφονήθηκε μαζί με ακόμη έξι άτομα από μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Ansaru, είχε εκφράσει την ανησυχία του σε έναν συνάδελφο και φίλο του...


Του Παναγιώτη Σουρέλη


«Του άρεσε η δουλειά του στη Νιγηρία, εκτός από το τελευταίο διάστημα, που είχε έναν διαρκή φόβο, διότι είχαν απαγάγει πολύ κόσμο και ζητούσαν λύτρα. Για το λόγο αυτό οι εταιρείες είχαν περιορίσει τους εργαζομένους τους στα καμπς. Από τα μέσα Νοεμβρίου είχαν ξεκινήσει και φοβόντουσαν. Μου είπε, ότι δεν είναι καλά τα πράγματα και πως η εταιρεία σκεφτόταν να σταματήσει τις εργασίες εκεί και να μετακινήσει αλλού τους εργαζομένους Εξάλλου και οι ασφαλιστικές είχαν σταματήσει να ασφαλίζουν, διότι γίνονταν πολλές απαγωγές», δηλώνει στο leaksο κ.Νίκος Γαβαλάς, ο οποίος εργαζόταν με τον άτυχο Κωνσταντίνο Καρρά στην Κύπρο, από το Νοέμβριο του 2010 έως τον Απρίλιο του 2011.

Ο Κωνσταντίνος Καρράς βρισκόταν στη Νιγηρία από το Σεπτέμβριο του 2011 και εργαζόταν για την Setraco Nigeria Ltd ως προϊστάμενος έργου σε πολλές κατασκευές δρόμων. Όπως λέει ο φίλος του και πρώην συνεργάτης του, είχε βρει τη δουλειά μέσω διαδικτύου. «Ήταν εξαιρετικός χαρακτήρας και πολύ καλός στη δουλειά του ως μηχανικός εργαστηρίου. Όταν σταμάτησε από την Κύπρο βρήκε τη Setraco μέσω σάιτ και έτσι πήγε στη Νιγηρία. Από το Σεπτέμβριο που ήταν εκεί μιλάγαμε σχεδόν καθημερινά μέσω skype».

Όμως οι δύο φίλοι έχασαν επαφή από τις 16 Φεβρουαρίου, την ημέρα που οι ισλαμιστές απήγαγαν επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και τον Κωνσταντίνο Καρρά: «Όταν έχασα την επαφή με τον Κωνσταντίνο, υποψιάσθηκα ότι μπορεί να ήταν ο Έλληνας που είχαν απαγάγει. Σκέφτηκα ότι ίσως να είχαν ρίξει το ίντερνετ. Εξάλλου δεν είχαν ανακοινωθεί τα ονόματα των απαχθέντων. Σήμερα που έχει γίνει γνωστό το όνομα του, ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω».


Το προφίλ του άτυχου Έλληνα

Ο Κωνσταντίνος Καρράς γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου του 1976. Σπούδασε Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1994 έως το 2003, οπότε και πήρε το πτυχίο. Τα επόμενα πέντε χρόνια εργάστηκε στην Alpine Bau ως γεωλόγος – ποιοτικός συντονιστής στην κατασκευή της Εγνατίας Οδού, στη Β. Ελλάδα, για τρία χρόνια, καθώς επίσης και στην Αρχαία Ολυμπία, όπου και ανέπτυξε τις ηγετικές του ικανότητες. Από τότε και μέχρι τον Αύγουστο του 2010 εργάστηκε στην Ergotest, μία εταιρεία με εξειδίκευση στην παροχή υπηρεσιών εργαστηρίου και ποιοτικό έλεγχο. Εργάστηκε για έξι μήνες στην επέκταση των διυλιστηρίων της Motor Oil και συνέχισε στη Λιβύη, σε ένα κατασκευαστικό πρότζεκτ στην πόλη Aziziyah.

Αργότερα μετακόμισε στην Κύπρο όπου και δούλεψε για λογαριασμό της εταιρείας «Miltiades Neophytou CEC & D LTD» ως σύμβουλος ποιότητας στην κατασκευή Ευρωζώνη ενός δρόμου, μέχρι τον Απρίλιο του 2011. Από τον Σεπτέμβριο του 2011 βρισκόταν στη Νιγηρία για την Setraco Nigeria Ltd, ως προϊστάμενος έργου σε πολλές κατασκευές δρόμων.

Ο ίδιος σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης περιέγραφε τον εαυτό του ως γλυκομίλητο, με υψηλό κίνητρο, υπεύθυνο και με επιθυμία για επιτυχία. «Έχω ανεπτυγμένη ικανότητα στις διαπροσωπικές σχέσεις που μου επιτρέπει να δημιουργώ μακροχρόνιους δεσμούς με συναδέλφους. Μπορώ να προσαρμόζομαι σε διαφορετικά περιβάλλοντα, νέες προκλήσεις και να λειτουργώ αποτελεσματικά υπό πίεση», είχε γράψει.

Ο άτυχος Κωνσταντίνος Καρράς είχε έναν δίδυμο αδελφό, ο οποίο είναι δάσκαλος σε λύκειο της Άρτας, ενώ οι γονείς του μένουν στο Παλαιό Φάληρο.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35