Συνταγή για 4 μερίδες και ας είστε δύο! Και αύριο μέρα είναι…
Υλικά
Σταμναγκάθι 600γρ.
1 Κρεμμύδι
Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο 3 κ.σ.
Σκόρδο 2 σκελίδες
Βούτυρο 20 γρ.
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι χοντρό, φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε το σταμναγκάθι αλλά χωρίς να αφαιρέσουμε τη ρίζα του.
2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και μόλις βράσει προσθέτουμε αρκετό αλάτι και το σταμναγκάθι, το βράζουμε για περίπου 10 λεπτά και το στραγγίζουμε.
3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να γίνει διάφανο.
Βάζουμε το σταμναγκάθι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού και τέλος τα κρεμμύδια και το σκόρδο… (madeincreta)