Diet time: Οι τροφές που «σκοτώνουν» το λίπος



Δίαιτα. Μία λέξη που και μόνο στο άκουσμά της θέλουμε να το βάλουμε στα πόδια. Μήπως τελικά καλό θα ήταν να μαθαίναμε απλώς να τρεφόμαστε όλο το χρόνο υγιεινά ώστε να αποφεύγεται η ανάγκη για δίαιτα; Μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρείτε το βάρος σας και να έχετε ένα υγιές σώμα. Φυσικά καλό θα ήταν να γνωρίζετε και μερικά tips, τα οποία θα σας βοηθήσουν στην μάχη σας με τα κιλά...



Υπάρχουν τροφές, οι οποίοι σας βοηθάνε να καίτε λίπος. Αυτές οι τροφές ενεργοποιούν το μεταβολισμό σας, με αποτέλεσμα να γίνονται καλύτερες καύσεις. Πάμε να τις δούμε:


1. Κανέλα: Πρόσφατες μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κανέλα ενεργοποιεί το μεταβολισμό μας και βοηθάει στις καύσεις. Μήπως να ρίχνατε στον καφέ σας ή να την προσθέτατε στο γιαούρτι σας; Λέγεται ακόμη ότι κοντρολάρει την λαιμαργία.


2. Ελαιόλαδο: Μπορεί να φωνάζουμε να μην το παρακάνετε με το ελαιόλαδο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να το κόψετε και τελείως. Αν μαθαίνατε ότι σας βοηθάει στη διάσπαση του λίπους, θα το αποφεύγατε; Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και βοηθά τη διάσπαση λίπους στα λιποκύτταρα


3. Τζίντζερ: Το τζίντζερ κερδίζει όλο και περισσότερο την εκτίμησή μας τον τελευταίο καιρό. Είτε φρέσκο, είτε αποξηραμένο, βοηθά στην καύση θερμίδων. Αναγκάζει τον οργανισμό μας να χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια. Αποτέλεσμα; Να καίγονται περισσότερες θερμίδες.


4. Πορτοκάλια: Φάτε τα άφοβα! Εκτός του ότι είναι πλούσια σε βιταμίνη C, περιέχουν μεγάλη ποσότητα φλαβόνων. Οι ουσίες αυτές βοηθούν στο να μην αυξάνεται εύκολα το λίπος στο σώμα σας. Την επόμενη φορά ξέρετε, παραγγείλετε φυσικό χυμό πορτοκαλιού όταν βγείτε, ή καθαρίστε και φάτε ένα στο σπίτι σας.


5. Καυτερές πιπεριές: Πείτε ναι στο chilli. Οι κόκκινες ξερές πιπερίτσες, περιέχουν την ουσία καψαικίνη,η οποία έχει τη μαγική ιδιότητα να μειώνει την όρεξη. Επιπλέον, βοηθάει στην αναστολή σχηματισμού λιποκυττάρων, ενισχύοντας το μεταβολισμό σας… (queen)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35