Ζαφείρης Μελάς: «Ο Αγάθωνας είναι μια μαϊμού με μουστάκια»



Καταπέλτης κατά των δισκογραφικών εταιριών, των ραδιοφωνικών σταθμών αλλά και του…Αγάθωνα τον οποίο χαρακτήρισε «μαϊμού με μουστάκια που τραγουδάει», εμφανίστηκε οΖαφείρης Μελάς.

Ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής, μίλησε στο tralala.gr και μίλησε για τον αποκλεισμό του λαϊκού τραγουδιού από τα ραδιόφωνο, ενώ δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι για τις εταιρίες, οι τραγουδιστές είναι αναλώσιμοι...




Εντύπωση ωστόσο προκαλούν οι χαρακτηρισμοί που επεφύλαξε στον Αγάθωνα τον οποίο ουσιαστικά έψεξε για τη συμμετοχή του στη Euroviosion αλλά και για το γεγονός ότι η κοινή γνώμη ασχολείται με το συγκεκριμένο γεγονός: «Εκνευρίζομαι τόσο πολύ, γιατί εδώ ο κόσμος πεινάει και εμείς πάμε στη Eurovision. Πετάμε άσκοπα λεφτά και ο κόσμος ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό. Είμαστε σοβαροί;», αναρωτήθηκε ο Ζαφείρης Μελάς.


 Πάρτε μια γεύση από τη συνέντευξη του τραγουδιστή στο tralala.gr


 Εσείς, προσωπικά, έχετε νιώσει αδικημένος από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και τις λεγόμενες playlists των ραδιοφώνων;


"Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί δεν έχουν πια λόγο και αυτό είναι πολύ κακό για τη μουσική. Από τη στιγμή που πήραν τα σκήπτρα κάποια “αγόρια-κοπέλες”, που δεν είναι και “φανατικοί” άντρες, κάνουν δυστυχώς κουμάντο στο ραδιόφωνο και παίρνουν χρηματικά ανταλλάγματα ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό το θεωρώ πολύ γελοίο και πολύ ανόητο, διότι τον καλλιτέχνη τον ακούει ο κόσμος επειδή τον θέλει και όχι επειδή θέλει ο κάθε παραγωγός να τον κάνει μάγκα. Η πλύση εγκεφάλου που κάνουν στη νεολαία δεν τους αφήνει περιθώρια να ακούσουν κάτι άλλο και αυτό που ακούν επειδή το ακούν ξανά και ξανά, το θεωρούν επιτυχημένο. Εμένα δεν με παίζει κανένα από τα σύγχρονα ραδιόφωνα, διότι λένε ότι είμαι λαϊκός και δεν παίζουν αυτό το στυλ. Απαγορεύεται να ακουστεί το μπουζούκι. Πολλοί λαϊκοί τραγουδιστές αναγκάζονται και κάνουν στροφή στο μοντέρνο, μόνο και μόνο για να τους παίζουν. Εγώ δεν μπορώ να το κάνω, διότι έτσι προδίδω την ιστορία μου, που εδώ και 40 χρόνια υπηρετώ το λαϊκό τραγούδι. Αν υπήρχε καλλιτεχνικό δικαστήριο θα έπρεπε να πάνε φυλακή κάποιοι τραγουδιστές που ντρέπεσαι να τους ακούσεις, αλλά και όλοι αυτοί που τους προωθούν".


Οι δισκογραφικές εταιρείες πιστεύετε πως αντιμετωπίζουν τους καλλιτέχνες σαν αναλώσιμους;


"Ακριβώς. Τους θεωρούν αναλώσιμους. Είναι ένα προϊόν , που όσο πουλάει είναι στην πρώτη γραμμή. Όταν δεν πουλάει τον πετάνε σε μια λακκούβα και τέλος. Το θεωρώ λογικό και επόμενο όμως, δεν μπορείς να είσαι πάντα στην πρώτη γραμμή. Το να σε πολεμήσει όμως μια εταιρεία είναι ο,τι χειρότερο".


 Δε θα σας ρωτήσω αν έχετε παρατηρήσει αλλαγές στη μουσική βιομηχανία και τη νυχτερινή διασκέδαση λόγω της κρίσης, γιατί σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει. Θα ήθελα να μου πείτε εάν έχει αλλάξει κάτι προς το καλύτερο.


"Δεν βλέπω φως στο τούνελ, διότι η άλλη άκρη είναι κλειστή. Η νύχτα έχει πεθάνει στην Ελλάδα. Μετά από 20 χρόνια και βλέπουμε αν γίνει κάτι. Το σημαντικό είναι πως θα επιζήσουν αυτοί που είναι καλοί στη δουλειά τους. Οι ξενέρωτοι, οι δήθεν, οι ατάλαντοι και όλοι αυτοί που κρύβονται πίσω από γυαλιά, τραγιάσκες και καπέλα, επειδή έκαναν ένα σουξέ, θα εξαφανιστούν. Ντρέπομαι για αυτά τα παιδάκια διότι ο αγώνας που κάναμε εμείς ήταν πολύ μεγάλος και μακρύς, ενώ αυτοί από το πουθενά βγαίνουν σε μια πίστα και το παίζουν ιστορία. Έχουν πέντε φράγκα, τους δίνει ο πατέρας τους ή πουλάνε ένα χωράφι, πληρώνουν τα ραδιόφωνα και κάνουν επιτυχία. Τόσο απλά πια είναι τα πράγματα. Και την επόμενη μέρα τρελαίνονται, την ψωνίζουν, αλλά όταν σβήσουν τα φώτα δεν μπορούν να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση. Εγώ ευτυχώς τέτοιο πρόβλημα δεν αντιμετώπισα, διότι τα φώτα για μένα ήταν πάντα σβηστά".


Πώς κρίνετε την όλη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας;

"Παρακολουθώ τι συμβαίνει, αλλά σιχαίνομαι πλέον το πολιτικό σύστημα. Ο καλύτερός μου φίλος ήταν πολιτικός. Έφτασα σε σημείο να τον χτυπήσω με το αυτοκίνητο. Εκεί έφτασα. Βαρέθηκα τα ψέματα τους, τις αηδίες που λένε και τα λεφτά που έκλεψαν από τον ελληνικό λαό. Παρόλα αυτά ψηφίζουμε τους ίδιους και τους ίδιους γιατί τους ξέρουμε. 3 οικογένειες μας κυβερνάνε. Ο κόσμος φοβάται τα ακραία κόμματα και γι΄ αυτό ψηφίζει τους ίδιους".


Για πολλούς, ένα είδος «εκτόνωσης» θεωρήθηκε η επιλογή του Αγάθωνα και των Koza Mostra για την εκπροσώπησή μας στην Eurovision. Εσείς πώς κρίνετε αυτήν τη συμμετοχή;

"Πίστεψε με ειλικρινά δεν ασχολούμαι καθόλου με αυτό θέμα. Εκνευρίζομαι τόσο πολύ, γιατί εδώ ο κόσμος πεινάει και εμείς πάμε στη Eurovision. Πετάμε άσκοπα λεφτά και ο κόσμος ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό. Είμαστε σοβαροί; Ποιόν να δούμε τον Αγάθωνα ; τι είναι αυτός; Να ακούσουμε μια μαϊμού με μουστάκια να τραγουδάει; Ποιο είναι το όφελος και τι θα κερδίσουμε;"... (vipnews)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35