Απειλεί να κάνει... Λωρίδα της Γάζας την Χαλκιδική ο Τσίπρας!



Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεπέρασε κάθε όριο αυτή τη φορά, παρομοιάζοντας την κατάσταση στις Σκουριές Χαλκιδικής με την αντίστοιχη του 1963 στη Λωρίδα της Γάζας, κάνοντας λόγο για τρομοκρατία, "ξεχνώντας" ότι οι ίδιοι οι σύντροφοί του απείλησαν να κάψουν ζωντανούς δύο ανθρώπους ενώ έκαιγαν και πυρπόλησαν όλα τα μηχανήματα μιας από τις σημαντικότερες επενδύσεις στην Ελλάδα!



Συγκεκριμένα, ο Αλέξη Τσίπρας ανέφερε μιλώντας νωρίτερα το βράδυ με πολίτες που αντιδρούν στην επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική ότι υπέστησαν «ωμή τρομοκρατία και καταστολή, ενταγμένη στη στρατηγική της έντασης», που «επιχειρεί το τελευταίο διάστημα η μνημονιακή κυβέρνηση να επιβάλλει», τονίζοντας ότι "θυμίζει άλλες εποχές".


Και συνέχισε με μια αναφορά που προκαλεί έκπληξη αλλά και πυροδοτεί ταυτόχρονα επικίνδυνες καταστάσεις: «Θέλω να πιστεύω, ότι το 2013 δεν μπορεί να θυμίζει σε τίποτε το 1963. Δεν μπορεί κάποιοι να μας γυρίσουν πενήντα χρόνια πίσω και δεν μπορούν να μετατρέψουν μια περιοχή σε Λωρίδα της Γάζας, μόνο και μόνο επειδή οι πολίτες της ζητούν δημοκρατία δικαιοσύνη και να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Ας μην μιλούν λοιπόν για ανομία αυτοί που έχουν κάνει την ανομία καθημερινότητα».

Ο Α. Τσίπρας ακροβατεί στο σκοινί της νομιμότητας και σε μία απέλπιδα προσπάθεια βάφτισε τους κουκουλοφόρους που επιτέθηκαν στις Σκουριές... υπηρέτες της νομιμότητας και στους αστυνομικούς... τρομοκράτες ενώ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «υπερασπίζεται την νομιμότητα» και επιδιώκει «να ενώσει τους πολίτες» και συνέχισε:
«Ξέρω ότι αυτή η προσπάθεια μας δεν θα είναι εύκολη προσπάθεια. Προϋποθέτει συγκρούσεις και εντός της χώρας και εκτός της χώρας με κατεστημένα και νοοτροπίες δεκαετιών με μεγάλα συμφέροντα ντόπια και ξένα, όμως θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε αυτές τις συγκρούσεις.
Ο... cool Αλέξης, εξήγησε ότι «η προοπτική μιας μεγάλης πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας που θα φέρει μια νέα κυβέρνηση στον τόπο με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ δε θα είναι μια απλή αλλαγή... (ελπίζουμε στο μυαλό του να μην είχε τη δράση των κουκουλοφόρων ως... απλή αλλαγή ή την συμπάθειά του προς τον... κακομοίρη τον Βλαστό που τον πυροβόλησαν οι σωφρονιστικοί και παρολίγο να σκοτωθεί, την ώρα που προσπαθούσε να αποδράσει με ελικόπτερο).

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην καταδίκη του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου σημείωσε ότι «δεν είναι ένα ευχάριστο γεγονός» αλλά «θλιβερό γεγονός» και ότι «δεν γεμίζουμε χαρά όταν βλέπουμε ανθρώπους να καταδικάζονται σε ισόβια», αλλά υπενθύμισε παλαιότερη αναφορά του κ. Σαμαρά πριν ενάμιση χρόνο στη ΔΕΘ για τον πρώην δήμαρχο ότι θεωρούσε ότι είναι «ένας έντιμος άνθρωπος" που "έχει κάνει καταπληκτικά πράγματα για τη Θεσσαλονίκη».
«Δεν ξέρω αν αυτά τα καταπληκτικά πράγματα που έκανε μεταξύ άλλων ήταν ότι με το προσωνύμιο «φτερωτός γιατρός», έβαλε φτερά στο δημόσιο χρήμα της πόλης», τόνισε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι ο πρωθυπουργός στερείται αξιοπιστίας. Αυτός είναι ο αξιόπιστος πρωθυπουργός; Αυτός είναι που θα αναβαθμίσει το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, που θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα και τη διαπλοκή για να βγάλει τη χώρα από την κρίση, που έχει στο κόμμα του κατάδικους για υπεξαίρεση, ή στελέχη αυτοδιοικητικά που έχουν καθαιρεθεί από τα καθήκοντα τους γιατί εξυπηρέτησαν ημέτερους, ή μια σειρά από συμβούλους στη λίστα Λαγκάρντ; Αυτή είναι αξιοπιστία του πρωθυπουργού; Και τολμά ο κ. Σαμαρά να απευθύνεται στην αριστερά και στο ΣΥΡΙΖΑ κουνώντας το δάχτυλο για ανομία; Και να κουνά το δάχτυλο στους κατοίκους της Χαλκιδικής για ανομία;».

Πάντως, για την ιστορία (που δυστυχώς για τον κύριο Τσίπρα και τους ομοίους του, στο planet-greece θυμόμαστε καλά) στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος δεν έγινε ποτέ η ανάπλαση του Βοτανικού, με το χτίσιμο του γηπέδου του Παναθηναϊκού, γιατί υποτίθεται ότι αποτελούσε προστατευμένη περιοχή με... κορμοράνους! Αλήθεια, κύριε Τσίπρα, δεν είδαμε ποτέ να παίρνετε την οικογένειά σας να πάτε καμιά βόλτα εκεί από την περιοχή να φωτογραφηθείτε με τα αξιοθέατα. Αλήθεια, οι... κορμοράνοι αισθάνονται ευτυχισμένοι σε αυτή την... όαση από τα τσαντίρια, τα παραπήγματα, τα σκουπίδια και τα γκέτο της περιοχής; Έτσι ονειρεύεστε και την Χαλκιδική; Μήπως όλη την Ελλάδα; (planet-greece)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35