ΑΙΣΧΟΣ!!! Λιμενικοί… κυνηγούν κατσίκια!!! (βίντεο)Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος και όπως φαίνεται στο βίντεο ένστολος λιμενικός σε υπηρεσία στέκεται όρθιος στην πλώρη του σκάφους και σηκώνει το υπηρεσιακό...


του όπλο, τύπου FAL, πυροβολώντας έξι φορές προς τη μία πλαγιά του νησιού όπου βόσκουν κατσίκια. Τα κατσίκια τρέχουν να σωθούν, με τις σφαίρες να σκάζουν δίπλα τους.


Η συζήτηση των λιμενικών

«Ελέφαντα στο μισό μέτρο δεν πετυχαίνεις», του λέει ένας.

«Δεν το 'δες το γ....ο πού πάει;», δικαιολογείται ο σκοπευτής.

«Ελα, έλα, έλα», τον προτρέπουν να συνεχίσει.

«Δεν έχει άλλες, ρε. Έξι σφαίρες είχε μέσα», απαντά εκείνος, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. 

«Μήτσο, φέρε κι άλλες. Κάτω, κάτω, είναι ανοιχτά».

«Πουλάκι μου, όχι τις πέτρες, τα κατσίκια», ακούγεται να του λέει κοροϊδευτικά μια γυναικεία φωνή.

«Είναι στραβό το όπλο, μπορείς να το καταλάβεις αυτό το όπλο;», ξαναδικαιολογείται εκείνος.

Το βίντεο, με την επωνυμία «Κατσικοπόλεμος 2» διαρκεί 1 λεπτό και 9 δευτερόλεπτα και «ανέβηκε» πριν από λίγες μέρες στο Youtube

Ο διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, που εδρεύει στον Βόλο, πλοίαρχος, Θ. Κλιάρης, διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση και επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών.

Το πόρισμα θα διαβιβαστεί στο υπουργείο και στο Ναυτοδικείο. Αξιωματικοί του Λιμενικού που μελέτησαν το συγκεκριμένο βίντεο, αλλά και ένα δεύτερο που δείχνει τέσσερα άτομα στο εσωτερικό του σκάφους, εκτιμούν πως το περιστατικό συνέβη το καλοκαίρι του 2010, ενώ το περιπολικό και το προσωπικό ανήκει στο Λιμεναρχείο Σκοπέλου.
Σύμφωνα με το «Έθνος» το περιστατικό θα ερευνηθεί σε βάθος, καθώς πέρα από το παράνομο της πράξης η εικόνα προσβάλλει το Σώμα. 


Με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της διοίκησης και του προσωπικού. 
«Φαίνονται σαν χαζά παιδιά που παίζουν μεταξύ τους ένα παιχνίδι το οποίο δεν τιμά το Λιμενικό Σώμα. Είναι κρίμα γιατί είναι ένα Σώμα αξιόμαχο, τιμημένο, και έχουμε άριστη συνεργασία. Το παράδειγμα που έδωσαν αυτά τα παιδιά είναι κακό. Φανταστείτε έναν αστυνομικό να πυροβολεί αδέσποτα σκυλιά στον δρόμο», είπε στο «Έθνος» ο πρόεδρος του Φορέα, καθηγητής του ΑΠΘ, Στ.Παρασκευόπουλος.
«Το βίντεο προκαλεί θλίψη σε όλη την τοπική κοινωνία», είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλοννήσου, Π. Βαφίνης. «Δεν αφορά τον τοπικό λιμενικό σταθμό, αφού δεν αναγνωρίζουμε τα πρόσωπα, ενώ η Αλόννησος δεν έχει περιπολικό», πρόσθεσε…( onalert)


Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35