Γιορτές και διατροφικό "πάρτυ"... τέλος!!!


Της Γιούλης Ε. Φραγκιαδουλάκη



Τα Χριστούγεννα πέρασαν και ήρθε η ώρα να επανέλθουμε διατροφικά. Οι διακοπές σχεδόν πάντα μας προσθέτουν κιλά. Ας δούμε μερικά tips...


που θα μας βοηθήσουν να επανέλθουμε στα κιλά μας!


Προσπαθήστε να κάνετε μικρά και συχνά γεύματα: Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μικρών και συχνών γευμάτων βοηθάει στην απώλεια βάρους.
Τρόφιμα από όλες τις ομάδες: Προσπάθησε να καταναλώνεις τρόφιμα από όλες τις ομάδες.

Επαρκής πρόσληψη υγρών: Προσπάθησε να καταναλώνεις αρκετά υγρά.
Όταν λέμε υγρά δεν εννοούμε μόνο το νερό, στα υγρά συμπεριλαμβάνονται και οι χυμοί, το τσάι, ο καφές, ακόμα και από τα φρούτα και τα λαχανικά.

Κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως: Οι φυτικές ίνες που περιέχονται στα τρόφιμα ολικής αλέσεως μας προκαλούν μεγαλύτερο κορεσμό και βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.

Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι με διπλάσια περιεκτικότητα σε κατεχίνες οι συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού.

Περιορισμός λιπαρών: Περιόρισε τα λιπαρά όπως γλυκά, τηγανιτά, λιπαρό κρέας και τυρί. Προτίμησε άπαχο κρέας και γαλακτοκομικά με μειωμένα λιπαρά.

Άσκηση: Προσπάθησε να αυξήσεις τη φυσική σου δραστηριότητα με απλές καθημερινές δουλειές. Για παράδειγμα, προτίμησε τις σκάλες από το ασανσέρ, άφησε λίγο πιο μακριά το αμάξι από τον τόπο προορισμού σου ώστε να περπατήσεις, κάνε τις δουλειές του σπιτιού πιο συχνά… (madeincreta)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35