«Το βαπόρι απ' τη Περσία, πιάστηκε στην Κορινθία… με χασίσι μυρωδάτο»!!!



Την ιστορία θα σας διηγηθώ, που άφησα στη μέση, η γνώση και η μόρφωση, ποτέ να μην τελέψει...



«Το βαπόρι απ' τη Περσία, πιάστηκε στην Κορινθία, τόνοι έντεκα γεμάτο, με χασίσι μυρωδάτο. Τώρα κλαίν' όλα τ' αλάνια που θα μείνουνε χαρμάνια».

Στου Γενάρη στις οχτώ του 1977, του ’ρθε έμπνευση μεγάλη του Βασίλη του Τσιτσάνη, το τραγούδι να το γράψει και ο κόσμος ποτέ να μην ξεχάσει, το μεγάλο γεγονός, καθώς εκείνη την ημέρα, στον Ισθμό της Κορίνθου κατασχέθηκαν 11 τόνοι χασίς, που ήταν κρυμμένοι μέσα σε κέντημα!

Την ίδια μέρα κάτι χρονάκια μετά, το 1993, ο μεγάλος Ρώσος χορευτής, Ρούντολφ Νουρέγιεφ, αφήνει την τελευταία του πνοή, καθώς έπασχε από τον ιό του AIDS.

Το 1822 ήταν θαρρώ, που γεννήθηκε ο μεγάλος Γερμανός αρχαιολόγος Ερρίκος Σλήμαν.

Μια μέρα αργότερα, του 1944, ο Μιχάλης Κυριακού, γεννήθηκε στην Κύπρο και μεγαλώνοντας με το όνομα Μιχάλης Βιολάρης, έγραψε τη δική του τραγουδιστική ιστορία.

Ίσως είναι γραπτό, ίσως πάλι σύμπτωση, τι να πω, πολλά ονόματα γνωστά και στις καρδιές μας αγαπητά να γεννιούνται στου Γενάρη το χιονιά, καθώς και η Τζένη Βάνου, η Ευγενία Βραχνού γεννήθηκε στις 10/1/1945, όπως επίσης η αλησμόνητη Τζένη Καρέζη, στις 12/1/1936.

«Λένε για μένα οι ναυτικοί που εζήσαμε μαζί, πως είμαι κακοτράχαλο τομάρι διεστραμμένο, πως τις γυναίκες μ' ένα τρόπον ύπουλο μισώ κι ότι μ' αυτές να κοιμηθώ ποτέ μου δεν πηγαίνω».

Το απόσπασμα γνωστό από το ποίημα του Νίκου Καββαδία «Μαραμπού», που και αυτός γεννήθηκε μια κρύα μέρα του Γενάρη του 1910.

Ένας μεγάλος ποιητής στην Πάτρα γεννημένος, στις 13 του μήνα, του 1859, μα όχι γρουσούζης και κακοφτιαγμένος. Ο Κωστής ο Παλαμάς, με την «ΜΟΛΩΧ», μας απαντά:

«Των Ελλήνων την πατρίδα βάρβαροι την ατιμάζουν! Όπου ανθοπετούσαν, οι Έρωτες παραδέρνει η νυχτερίδα».

Νυχτερίδες και αράχνες και όχι μόνο, περιέχουν τα αγαπημένα μας αστυνομικά μυθιστορήματα της Αγγλίδας συγγραφέας Αγκάθι Κρίστι που το 1976, στις 12 Ιανουαρίου, πέθανε.

Όχι δε θέλω τέτοια, μακριά από εμάς. Πτου, πτου, πτου, δεν είμαι προληπτική καθόλου, αλλά ποιος ξέρει; Όχι, σας ξαναλέω, εγώ, ποτέ!!!

Ούτε και ο Μίκυ, το γνωστό μας το ποντίκι, πιστεύει σε αυτά καθώς κάνει εμφάνιση παρθενική και παγκόσμια γνωστή στις 13 κι αυτός του μήνα, του 1930.

Μια ιστορία, ένα παραμύθι, πάντα έχει μέσα του τα πλούτη και τα μίση. Τη γέννηση του μεγιστάνα μας θα σας αποκαλύψω και θα σας χαιρετήσω.

15 ήταν, του 1906 … παιδί κι αυτός του χειμωνιάτικου ετούτου μήνα. Ποιος είναι άραγε αυτός, ο άνθρωπος αυτός, που είναι σε όλους μας γνωστός; Αριστοτέλης Ωνάσης. Ένα όνομα, μια ιστορία…



(συνεχίζεται)

Καλλιόπη Γραμμένου

Δημοσιογράφος-Παιδαγωγός



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35