NIVEA… η κρέμα του χιονιού!!!



Η NIVEA είναι μία από τις πιο αξιόπιστες μάρκες περιποίησης της επιδερμίδας στον κόσμο, αλλά χρειάστηκαν τρία μυαλά με ένα...


κοινό όραμα για την υλοποίησή της. Όλα ξεκίνησαν το 1911, όταν ο φαρμακοποιός και οραματιστής επιχειρηματίας Δρ Oscar Troplowitz αναγνώρισε τις δυνατότητες του Eucerit, ένος γαλακτωματοποιητή που δημιούργησε ο χημικός Δρ Isaac Lifschütz. Το Eucerit κατέστησε δυνατή τη συγκράτηση νερού και λαδιού σε μία σταθερή κρέμα, και αρχικά προορίζονταν για χρήση στον ιατρικό τομέα.



Ο δερματολόγος Καθηγητής Paul Gerson Unna εκτίμησε την εμπειρογνωμοσύνη του Dr. Lifschütz’ στον τομέα του και τον σύστησε στον Δρ Troplowitz, ο οποίος αμέσως αναγνώρισε ότι το γαλάκτωμα νερού σε λάδι θα έκανε την τέλεια βάση για μια καλλυντική κρέμα. Το μόνο που χρειαζόταν τώρα ήταν ένα όνομα. Για το βρει, ο Δρ Troplowitz δεν χρειάστηκε παρά να εξετάσει περαιτέρω την ίδια την κρέμα . Εμπνεύστηκε από το κατάλευκο χρώμα της, την αποκάλεσε NIVEA - ένα όνομα που προέρχεται από τις λατινικές λέξεις nix (χιόνι) και nivis (του χιονιού). Επιτέλους, τα έτη της έρευνας και της δημιουργικότητας είχαν αποδώσει καρπούς. 



Τον Δεκέμβριο του 1911, η NIVEA βγήκε στην αγορά δημιουργώντας έτσι την παράδοση της πρώτης κρέμας μας για την περιποίηση της επιδερμίδας. Από την αρχή, ο στόχος του Δρ Troplowitz ήταν η ανάπτυξη προϊόντων υψηλής ποιότητας που θα ήταν προσιτά σε όλους. Με τη μεγάλη ποικιλία προϊόντων NIVEA, η οποία παρέχει εξειδικευμένη φροντίδα σε όλες τις επιδερμίδες ανάλογως των αναγκών τους, το όραμα του Δρ Troplowitz συνεχίζεται. Και θα συνεχίσει για τα επόμενα 100 χρόνια.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35