Τεκτονικοί σεισμοί στα ΜΜΕ! Μπόμπολας: Το Reuters έχει στο στόχαστρο την χώρα και την επιχειρηματικότητα!



Σκληρή απάντηση στο διεθνές πρακτορείο Reuters φιλοξένησε χθές  το «Έθνος», με αφορμή την αποστολή ενός ερωτηματολογίου...


στην εφημερίδα σχετικά την «προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων» από τα μέσα ενημέρωσης.


«Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters συνεχίζει, ως φαίνεται, να έχει στο στόχαστρο τη χώρα μας, την ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της εφημερίδα και συνεχίζει: 

«Υπό τον μανδύα δημοσιογραφικής έρευνάς του για το "ούτως αποκαλούμενο σύστημα της διαπλοκής", απέστειλε στον Ομιλό μας «ερωτηματολόγιο», στο οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται ερωτήματα του τύπου αν οι εφημερίδες προωθούν επιχειρηματικά συμφέροντα, αν η πολιτική εξουσία επηρεάζεται από ιδιοτελείς στόχους που εξυπηρετούνται από μέσα μαζικής ενημέρωσης και λοιπά». 

Σε όλα αυτά ο Ομιλός μας απαντά: 

«Είναι απορίας άξιον, αφού για το καλώς πληροφορημένο συνήθως πρακτορείο σας μια απλή παρακολούθηση του περιεχομένου των εντύπων μας, μια απλή ανάγνωση των διαδικτυακών καταχωρίσεων των εισηγμένων στο ΧΑΑ εταιρειών, στις οποίες αναφέρεστε και στις οποίες αντίστοιχα συμμετέχουν μέλη της οικογενείας (στη μία μάλιστα, ιδιαίτερα, μειοψηφικά) και μια απλή αναζήτηση της ελληνικής και κοινοτικής νομοθεσίας και νομολογίας εξασφαλίζουν πλήρη, σαφή και λεπτομερή απάντηση σε όλες τις απορίες (;) σας.

Άλλωστε, το ερωτηματολόγιό σας προδίδει αποκαλυπτικά τόσο το σκεπτικό της «δημοσιογραφικής» σας καμπάνιας, που επίκειται όσο και το προαποφασισμένο περιεχόμενό της.

Υποδύεστε τον ερωτώντα, ίσως για να τηρήσετε προσχηματικά τη δεοντολογία, όπως εσείς την αντιλαμβάνεστε, και όπως μάλιστα έχει επιβεβαιωθεί από πρόσφατες καταχωρίσεις σας για σημαντικά πρόσωπα του δημόσιου βίου της χώρας». (kourdistoportocali)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35