ΤΟΜΠΟΛΑ! Στις 5 Δεκεμβρίου η δόση των 44 δις!!!



Στις 5 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθεί η δόση των 44 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα...


«εφόσον η χώρα πληροί όλες τις εναπομείνασες προϋποθέσεις», σύμφωνα με αξιωματούχους της ευρωζώνης τους οποίους επικαλείται το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να δώσουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση στο Eurogroup της Τρίτης.


Σύμφωνα με το Reuters, αξιωματούχοι που μετέχουν στις προετοιμασίες του Eurogroup αναμένουν για την Τρίτη μια «κατ’ αρχήν πολιτική έγκριση» για την αποδέσμευση των χρημάτων, παράλληλα με μια συζήτηση για το πώς θα μειωθεί το ελληνικό χρέος, αλλά και για την παροχή διετούς επιμήκυνσης η οποία θα επιτρέψει στη χώρα να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της.

Οι ίδιες πηγές δήλωσαν ότι η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι είναι πλήρως προσηλωμένη στο πακέτο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, τα γνωστά «προαπαιτούμενα», πριν από την εκταμίευση των χρημάτων.

Μόλις οι υπουργοί ανάψουν το «πράσινο φως», οι προτάσεις για το τη μείωση του ελληνικού χρέους και για την παροχή περαιτέρω βοήθειας θα σταλούν για έγκριση στα εθνικά κοινοβούλια ώς τις 30 Νοεμβρίου.

Αυτό θα δώσει στην Αθήνα χρόνο για να ολοκληρώσει τις όποιες εκκρεμότητες. Κατόπιν, οι δανειστές θα ελέγξουν αν εφαρμόζονται οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις και οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα λάβουν την τελική απόφαση για εκταμίευση της επόμενης δόσης στις 3 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Reuters.
Η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υπογράψουν ένα αναθεωρημένο Μνημόνιο στις 4 Δεκεμβρίου και η χώρα μας θα πάρει τα χρήματα στις 5 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των αποφάσεων για την Ελλάδα που συμφωνήθηκε από την ευρωζώνη και περιήλθε σε γνώση του Reuters... (i-reporter)





Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35