Αγώνας κατάβασης... «Κατσικόδρομου» στην Κοζάνη...


Ο «Κατσικόδρομος» έρχεται στην Κοζάνη. Η ιδέα του 26χρονου Ελληνογερμανού Φιλίπ Σαμπό έγινε πραγματικότητα με την βοήθεια του Δήμου Σερβίων- Βελβεντού. Στις 20 έως τις 22 Ιουλίου στα Σέρβια Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί η κατάβαση του κατσικόδρομου, ο οποίος...ευελπιστούν να κατοχυρωθεί ως άθλημα.«Η ιδέα μου ήρθε τον χειμώνα όταν έμενα στο πατρικό μου σπίτι στην Καστανιά και έγραφα τις εργασίες μου για το πανεπιστήμιο. Συνήθιζα να κατεβαίνω τον δρόμο από το χωριό Καστανιά μέχρι τα Σέρβια με το σκέιτμπορντ από πολύ μικρός και στη διαδρομή αυτή με σταματούσαν πολλά κοπάδια από κατσίκια. Γι' αυτό και σκέφτηκα να ονομάσουμε τη διοργάνωση "κατάβαση κατσικόδρομου" (goatride)» αναφέρει ο Φιλίπ, ο οποίος σπουδάζει Γερμανική Φιλολογία στην Αθήνα.

Μοιάζει με το σνόουμπορτ, τη σανίδα στο χιόνι, λόγω του στοιχείου της σανίδας, με το σερφ στη θάλασσα, καθώς έχει την ίδια κίνηση, και με το σκέιτμπορντ (λόνγκμπορντ), λόγω των τροχών. Για να συμμετάσχει κάποιος χρειάζεται να έχει εξαιρετική φυσική κατάσταση εμπειρία και πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό.
Οι συμμετέχοντες μπορούν να διαλέξουν δύο διαφορετικές διαδρομές, η μια έχει περάσματα με απότομες κλίσεις και η άλλη μια λεία άσφαλτο με πολύ ιδιαίτερο σχήμα. Ο επίσημος αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 11.00-13.00 και 18.00-20.00 και την Κυριακή 11.00-13.00 και 17.00-19.00… (nonews)

PaulitosΕγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35