Οι πρώτες διακοπές με το μωρό, είναι γεγονός!


Κι εκεί που ήμασταν δύο γίναμε τρεις! Κάθε χρόνο κάναμε τις διακοπές μας, τις οργανώναμε, ξέραμε τι θα χρειαστούμε, είχε μπει το νερό στο αυλάκι. Και τώρα… Τι κάνουμε; Πάμε ή όχι διακοπές μ’ ένα μωρό στην αγκαλιά; Θα τα καταφέρουμε;



Φυσικά και πάμε. Θα μου πείτε, ξέρεις τι έχουμε να κουβαλήσουμε; Ένα τριαξονικό δε μας φτάνει. Μην φέρνετε την καταστροφή. Όλα γίνονται με σωστή οργάνωση και προετοιμασία.

Βασικά στοιχεία για να κυλήσουν ομαλά οι διακοπές μας εκεί που θα πάμε είναι: να υπάρχει στο δωμάτιο ψυγείο, κουζίνα και μπάνιο, να υπάρχει κοντά ένα κέντρο υγείας και να είναι η παραλία στα πόδια σας. Εάν έχετε κάποιο χωρίο και είναι εκεί ο παππούς και η γιαγιά, ακόμα καλύτερα. Θα δώσουν και μια χείρα βοηθείας.

Αν απαλλαγείτε από το άγχος, το μωράκι σας θα είναι ήρεμο και ευτυχισμένο. Οι αγχώδεις γονείς, το μόνο που καταφέρνουν είναι να μεταφέρουν το άγχος στα παιδιά, με αποτέλεσμα να μην είναι ήρεμα, να γκρινιάζουν, να μην μπορούν να προσαρμοστούν με τίποτα στο νέο περιβάλλον, να μην τρώνε και να μην κοιμούνται. Και η ζωή σας γίνετε ένα ποδήλατο.

Η αλλαγή περιβάλλοντος, οι νέες εμπειρίες, τα καινούργια ερεθίσματα, η θαλάσσια αύρα, ο καθαρός αέρας της εξοχής, είναι κάποια από τα στοιχεία που θα βοηθήσουν το μωράκι σας να αναπτυχθεί ψυχοκινητικά και ψυχοσωματικά.

Απαραίτητος κανόνας για τα περισσότερα μωρά είναι το πρόγραμμα. Μην αλλάξετε τις ώρες φαγητού και ύπνου, καθώς και τις αγαπημένες του συνήθειες και πράγματα (το μπάνιο, τη μουσική του, το αγαπημένο του παιχνίδι, την κουβερτούλα του, το μαξιλαράκι του, κ.α.).

Αν ταξιδέψετε με αυτοκίνητο και το ταξίδι είναι πολύωρο, καλό θα είναι να κάνετε στάσεις, να πιει λίγο νερό, να το αλλάξετε, να το ταΐσετε, να ξεπιαστεί από το καθισματάκι του. Προτιμήστε πρωινές ώρες που δεν έχει πολλή ζέστη.

Αν ταξιδέψετε με καράβι, έχετε κοντά σας ένα καροτσάκι ή πορτ μπεμπέ, καθίστε σ’ ένα εσωτερικό σαλόνι γιατί το κατάστρωμα έχει ζέστη και αέρα. Έχετε κοντά σας ένα μακρύ παντελόνι, καλτσάκι, κουβερτούλα και ζακετούλα, σε περίπτωση που αυξήσουν τον κλιματισμό. Αν το ταξίδι είναι μακρινό, καλό θα είναι να κλείσετε καμπίνα.

Αν τώρα ταξιδέψετε με αεροπλάνο, έχετε κοντά σας την σούπερ τσάντα για το μωρό και μην ξεχάσετε να βάλετε το πορτοφόλι σας, τα εισιτήρια σας κα το τηλέφωνό σας. Κατά τη διάρκεια απογείωση και προσγείωσης, δώστε του λίγο νερό ή γάλα με το μπιμπερό. Έτσι θα προστατέψετε τα αυτάκια του από την αλλαγή των πιέσεων.



Όποιος κι αν είναι ο προορισμός σας, με όποιο μέσο κι αν πάτε, ακολουθείστε ένα πρόγραμμα και οργανωθείτε σωστά. Οι πρώτες σας διακοπές με το μωρό είναι γεγονός. Φροντίστε ώστε να είναι για όλους σας μια εμπειρία ευχάριστη και αξέχαστη.


Καλά να περάσετε.



Καλλιόπη Γραμμένου

Δημοσιογράφος-Παιδαγωγός



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35