Ένας άστεγος, σου απλώνει το χέρι…

Ένας άνθρωπος σου ζητάει να τον βοηθήσεις, ένας άνθρωπος σε χρειάζεται, ένας άνθρωπος σε θέλει δίπλα του αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει. Μην του γυρίζεις την πλάτη…


Πέτα από πάνω σου το πανωφόρι του "άξεστου Νεοέλληνα" που κάποιοι σου δώρισαν στη γιορτή της κάλπης, βγάλε τη μάσκα σου ηλίθιου χάχα και τρέξε  όσο πιο γρήγορα μπορείς να βρεις την ανθρωπιά και την καλοσύνη που εσύ ο ίδιος έδιωξες από τη ζωή σου, από την ψυχή σου, για να μη σε πουν κομπλεξικό.

Δεν είναι ντροπή ν’ αναγνωρίζεις το λάθος και να προσπαθείς να το διορθώσεις. Δεν είναι ντροπή να πεις ότι σε πιάνουν οι ευαισθησίες σου με τον πόνο του άλλου ή με την θλίψη που έχει σκεπάσει τον ουρανό της χώρας μας.

Ντροπή είναι να σέρνεσαι ακόμα πίσω από ένα κόμμα,  να παρακαλάς τους «ληγμένους» να σου βρουν μια δουλειά για να βολευτείς, την ίδια ώρα που ο πλησίον σου έχει προδοθεί από τον ίδιο, ντροπή είναι να κάθεσαι πάνω στα πλούτη σου και να χαζογελάς με ικανοποίηση για τη νέα σου επενδυτική επιτυχία, ντροπή είναι να καταστρέφεις το μέλλον των παιδιών μας!

Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα ν’ αποφασίζεις εσύ για την τύχη της νεολαίας μας, ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να πιστεύεις ότι εσύ είσαι άτρωτος, γελοίο υποκείμενο. Ποιος;

Κοίταξε για μια ακόμα φορά τον εαυτό σου στον καθρέφτη και άσε να περάσουν από το μυαλό σου οι σκέψεις πως, κάποιος βιάζει τη γυναίκα σου, κάποιος σκοτώνει τους γονείς σου, κάποιοι πουλάνε τα παιδιά σου, κάποιοι σε αναγκάζουν να μπει γυμνός στην εκκλησία και να βλαστημήσεις το Θεό, κάποιοι σε θέλουν να μη σκέφτεσαι, να μην έχεις όνομα, να μην έχεις τίποτα. Το θες; Αισθάνεσαι ακόμα άτρωτος ή πιστεύεις ότι όλα αυτά δεν μπορεί να συμβούν;

Βάλε τη λογική σου να πρυτανεύσει, τίμα τις αξίες σου, βάλε ξανά την αγάπη στη ζωή σου, πιάσε τον κατ’ ανάγκη «άστεγο» από το χέρι, δώστου δύναμη και ακολούθησε την ψυχή σου, αν θες κάποια στιγμή να νιώσεις αυτό που λέμε γαλήνη στην ψυχή σου και δικαιοσύνη στη ζωή σου.

Η ιστορία είναι πρόθυμη να σε διδάξει όσα σου έκρυβαν τόσα χρόνια τα «παπαγαλάκια», είναι πρόθυμη να σου πει ποια είναι η κατάληξη του προδότη, του δοσίλογου και του εχθρού της πατρίδας.


Μάθε ν’ ακούς την αλήθεια και σταμάτα φίλε να επαναλαμβάνεις τα ψέματα που σου λένε…

Παύλος Ανδριάς



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35