Σαν σήμερα… (10 Αυγούστου)

Το 1676 Ιδρύεται το Αστεροσκοπείο του Γκρίνουιτς.

το 1793... εγκαινιάζεται το Μουσείο του Λούβρου.

το 1898... γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός Τζακ Χέιλι, ο οποίος έπαιξε τον "Τενεκεδένιο" στο "Μάγο του Οζ".

το 1913... υπογράφεται η Συνθήκη του Βουκουρεστίου, με την οποία λήγει ο Β' Βαλκανικός Πόλεμος. Μεγάλη χαμένη η Βουλγαρία, καθώς μέρος της Μακεδονίας προσαρτάται στην Ελλάδα.

Το 1920 Ο Ελευθέριος Βενιζέλος υπογράφει στις Σέβρες της Γαλλίας την ομώνυμη συνθήκη με την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τις νικήτριες δυνάμεις του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου. Με τη συνθήκη αυτή η Ελλάδα προσαρτά την Ανατολική Θράκη μέχρι την περιοχή της Τσατάλτζας.

το 1939... καταποντίζεται νησίδα κοντά στο ηφαίστειο της Θήρας.

το 1948... κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της στην αμερικανική τηλεόραση η Candit Camera, μετά από αρκετών χρόνων παρουσία στο ραδιόφωνο ως Candit Microphone.

Το 1951 Πεθαίνει σε ηλικία 65 ετών ο ιδρυτής και διευθυντής της "Καθημερινής" Γεώργιος Βλάχος.

το 1953... ο Μακάριος αποτυγχάνει να εγγράψει το Κυπριακό στην ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.


το 1960... γεννιέται ο Ισπανός ηθοποιός Αντόνιο Μπαντέρας. το 1980... μετά από 36 χρόνια, τιμάται η μνήμη 143 πατριωτών, που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στα όρια των Δήμων Δάφνης και Νέας Σμύρνης, στις 9 Αυγούστου 1944. το 1985... το πρώτο άλμπουμ της Μαντόνα "Like a Virgin" είναι ο πρώτος δίσκος από γυναίκα καλλιτέχνιδα που ξεπερνά σε πωλήσεις τα 5 εκατομμύρια. το 1993... το ΠΑΣΟΚ ζητάει την έκπτωση των βουλευτών της ΝΔ Ζαχαράκη και Τζιτζικώστα, επειδή υποδέχτηκαν τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, κατά την άφιξή του στην Ελλάδα για ιδιωτική επίσκεψη. το 1997... τελείται στο Παραλίμνι της Κύπρου, μνημόσυνο του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, που δολοφονήθηκαν πριν από ένα χρόνο από τους Γκρίζους Λύκους και αξιωματούχους του ψευδοκράτους.
 το 1998... σκοτώνεται σε τροχαίο ο 31χρονος γυμναστής του "Πρωινού Καφέ" του Antenna Γιώργος Λουκανίδης, ο γιος του παλαιού άσου της Δόξας Δράμας και του Παναθηναϊκού Τάκη Λουκανίδη.
 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35