Ταξίδια του γραμματέα Πομπέο στη Γαλλία, την Τουρκία, τη Γεωργία, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία

Ταξίδια του γραμματέα Πομπέο στη Γαλλία, την Τουρκία, τη Γεωργία, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία

Ο υπουργός Εξωτερικών Michael R. Pompeo θα ταξιδέψει στη Γαλλία, την Τουρκία, τη Γεωργία, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία στις 13 - 23 Νοεμβρίου.

Στο Παρίσι, ο Γραμματέας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Macron, τον Υπουργό Εξωτερικών Le Drian και άλλους ανώτερους αξιωματούχους για να στηρίξει το διατλαντικό μας έργο σε θέματα οικονομικής και ασφάλειας, καθώς και για την αντιτρομοκρατία και τις παγκόσμιες απειλές.

Μετά το Παρίσι, ο Γραμματέας Πομπέο θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία για να συναντηθεί με την Παναγία του Οικουμενικού Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης, Βαρθολομαίου Ι, για να συζητήσει θρησκευτικά θέματα στην Τουρκία και την περιοχή και να προωθήσει την ισχυρή μας στάση για τη θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο.

Η τελευταία στάση του γραμματέα στην Ευρώπη θα είναι η Τιφλίδα, η Γεωργία για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ζουραμπίτσβιλι, τον πρωθυπουργό Γκαχάρια και τον υπουργό Εξωτερικών Ζαλκαλιάνη, για να εκφράσουν την υποστήριξή μας στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας, για να προτρέψουν περαιτέρω πρόοδο στις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις. Θα συναντηθεί επίσης με τον Πατριάρχη της Γεωργιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Αγιότητος Ηλία ΙΙ.

Στη συνέχεια, ο Γραμματέας θα ταξιδέψει στο Ισραήλ όπου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου για να συζητήσουν τις Συμφωνίες του Αβραάμ και τις κοινές προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση κακοήθων δραστηριοτήτων του Ιράν.

Στη συνέχεια, θα ταξιδέψει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και θα συναντηθεί με τον Πρίγκιπα του Αμπού Ντάμπι Mohammed bin Zayd για να συζητήσει τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και τα περιφερειακά θέματα.

Θα ταξιδέψει επίσης στο Κατάρ για να συναντηθεί με τον Amir Tamim bin Hamad Al Thani και τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών Mohammed bin Abdulrahman Al Thani για να συζητήσουν διμερή και περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της σημασίας της ενότητας του Κόλπου.

Η τελική στάση του γραμματέα θα είναι στη Σαουδική Αραβία, όπου θα συναντηθεί με τον Πρίγκιπα Στέμμα Mohammed bin Salman.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35