Lockdown στο χωριό με τα πεθερικά: πώς να το περάσετε χωρίς ν’ ανοίξει ρουθούνι

Lockdown στο χωριό με τα πεθερικά: πώς να το περάσετε χωρίς ν’ ανοίξει ρουθούνι

Όπως όλοι μάθαμε την πρώτη κιόλας μέρα της καραντίνας, ο κόσμος που άφησε το κλεινόν άστυ για να περάσει το 20ήμερο στο χωριό δεν ήταν και λίγος. Φαίνεται καλή ιδέα, αλλά κάποιες από εμάς μπορεί να έχουν τις επιφυλάξεις τους όσον αφορά τη συμβίωση με τα πεθερικά και μάλιστα στην… έδρα τους!

Επειδή, όμως, δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, καλό είναι να αφήσουμε στην άκρη τις ηττοπαθείς σκέψεις και να φροντίσουμε ώστε να περάσουμε το lockdown με την πεθερά όσο γίνεται πιο αναίμακτα.

Μιλήστε στον άντρα σας για τις ανησυχίες σας

Αν δεν τα πηγαίνετε και τόσοι καλά με τα πεθερικά σας, πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ένα και μόνο πράγμα: ο σύζυγός σας είναι ο πιο πολύτιμος σύμμαχός σας. Αρκεί, να του μιλήσετε με νηφαλιότητα για τις ανησυχίες σας και να ζητήσετε να σας βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί στη διαχείριση των πιθανών κρίσεων τις μέρες που θα μένετε όλοι μαζί. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι έχετε τη στήριξή του γιατί έτσι θα νιώθετε πιο ασφαλής και θα αντιμετωπίσετε κάθε συμβάν με μεγαλύτερη ψυχραιμία και σιγουριά.

Οπλιστείτε με πολλή υπομονή

Έχοντας εξασφαλίσει την κατανόηση του άντρα σας, το επόμενο βήμα είναι να του δείξετε κι εσείς την αντίστοιχη. Να οπλιστείτε, δηλαδή, με πολλή υπομονή ώστε να τον φέρετε όσο γίνεται λιγότερο στη δύσκολη θέση να μεσολαβήσει μεταξύ σας και των δικών του. Προετοιμαστείτε, λοιπόν, ψυχολογικά για να αγνοήσετε όσο μπορείτε τις παρεμβάσεις της πεθεράς σας, τα απρεπή αστεία του πεθερού σας, τα καρφιά της κουνιάδας σας και ότι άλλο σας ενοχλεί όποτε βρίσκεστε με το σόι του συζύγου σας.

Επιλέξτε τις «μάχες» σας

Φυσικά, το ότι θα κάνετε υπομονή δε σημαίνει ότι θα λέτε ναι σε όλα και θα αφήσετε τα πεθερικά σας να αλλάξουν το πρόγραμμα το δικό σας και των παιδιών σας λες και η καραντίνα είναι διακοπές. Απλώς, για να μη βρίσκεστε διαρκώς στην τσίτα και σε μόνιμη αντιπαράθεση χωρίς αποτέλεσμα, βάλτε σε προτεραιότητα τα πιο σημαντικά (π.χ. πόσα γλυκά τρώνε τα παιδιά, την ώρα που κοιμούνται κλπ.) και διοχετεύστε την μαχητικότητα σας στο να διατηρήσετε άθικτα τα στάνταρ που έχετε θέσει.

Δώστε βάρος στο να περάσουν καλά τα παιδιά

Ό,τι κι αν γίνει, βέβαια, δεν πρέπει να ξεχάσετε ότι αυτή η αναπάντεχη επίσκεψη διαρκείας των παιδιών στους παππούδες τους δεν πρέπει να καταλήξει επουδενί σε φιάσκο εξαιτίας σας. Η ευχαρίστηση των παιδιών είναι η πρώτη σας προτεραιότητα και αποτελεί ένα πρώτης τάξεως κίνητρο για να μείνετε όσο γίνεται στο παρασκήνιο και να αφήσετε τις κόντρες σας με την γιαγιά τους στην άκρη. Ακόμη και με τους περιορισμούς της καραντίνας, στο χωριό τα παιδιά θα ξεσκάσουν πραγματικά και δεν θα καταλάβουν τίποτα.

Απολαύστε την ευκαιρία να περάσετε την καραντίνα έξω απ’ τους 4 τοίχους σας

Αλλά κι εσείς, δεν είναι ανάγκη να κλωτσήσετε έτσι απλά την ευκαιρία να φύγετε λίγο απ’ τους τέσσερις τοίχους του διαμερίσματός σας, ειδικά τώρα που θα μοιάζουν πιο πνιγεροί από ποτέ.

Γι’ αυτό, βάλτε το σκοπό, αντί να χαλαστείτε, να απολαύσετε την εκδρομή σας μένοντας μακριά απ’ τις καθημερινές σας σκοτούρες, την πίεση της πόλης και, αν γίνεται, απ’ τα δελτία ειδήσεων.

Χαρείτε τη φύση με τον άντρα και τα παιδιά και, γιατί όχι, αφιερώστε λίγο χρόνο στο να γνωρίσετε καλύτερα την πεθερά σας!

Πηγή: www.mama365.gr



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35