Ντιέγκο Μαραντόνα, μια κίνηση ανθρωπιάς… από τον «θεό» της μπάλας

Ντιέγκο Μαραντόνα, μια κίνηση ανθρωπιάς… από τον «θεό» της μπάλας

Νάπολη 1984. Ένας απελπισμένος πατέρας προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για να χειρουργηθεί άμεσα ο γιός του που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Διοργανώνει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στην γενέτειρά του Acerra και πείθει τον τότε παίκτη της Νάπολη Pietro Puzone να παίξει για φιλανθρωπικό σκοπό με την τοπική ομάδα.

Ο Puzone ζητά άδεια από τον προπονητή και την διοίκηση, αλλά ο πρόεδρος της Νάπολη θεωρεί πως το μικρό γήπεδο στο προάστιο της πόλης είναι πολύ επικίνδυνο και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τραυματισμού.

Τότε, λένε, η υπόθεση έφτασε στα αυτιά του Μαραντόνα ο οποίος "επαναστάτησε" κατά του Προέδρου. Ο Αργεντίνος άσος πλήρωσε στην ασφαλιστική εταιρία, που ασφάλιζε τα πόδια των παικτών της Νάπολη, ρήτρα 12 εκατ. ιταλικές λιρέτες και ένα παγωμένο απόγευμα του Γενάρη του 1985 εμφανίστηκε στην Acerra με πολλούς συμπαίκτες του, με τις επίσημες φανέλες της ομάδας, αποφασισμένος να συμμετάσχει σε αυτό το φιλανθρωπικό παιχνίδι.

Σε ένα γήπεδο ασφυκτικά γεμάτο με 10.000 θεατές, γεμάτο λάσπη και λακκούβες, στα περίχωρα της Νάπολη, ένας διεθνής ποδοσφαιρικός αστέρας και μελλοντικός παγκόσμιος πρωταθλητής έπαιξε παθιασμένα σαν παιδί εναντίον μιας ερασιτεχνικής τοπικής ομάδας κάνοντας ζέσταμα ανάμεσα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Στο παιχνίδι συγκεντρώθηκαν 20 εκατ. ιταλικές λιρέτες, ένα ποσό που ήταν αρκετό για να χειρουργηθεί το παιδί και να σωθεί η ζωή του. 

https://www.youtube.com/watch?v=PfcKT2wNcLA&t=3s&fbclid=IwAR1xu-QTjhpmb8TkNeE3YSzc9cuNAtb22Bwn_J3FgFpjGeHoPBEkC7rexgI  

ΦΩΤΟ Reuters

Από τον τοίχο του Σωτήρη Δανέζη 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35