Έτσι για να μας ανοίγει η όρεξη…
Συστατικά
3 αβγά, μέτρια
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. κοτόπουλο, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
1 κ.γ. φύλλα θυμαριού
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός τα αβγά, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το απλώνουμε παντού και μετράμε 30’’ για να κάψει.
Μόλις αρχίσει το ελαιόλαδο να φεύγει από το κέντρο του τηγανιού, ρίχνουμε τα αβγά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Προσοχή! Δεν γυρνάμε την ομελέτα. Με μια ξύλινη σπάτουλα παίρνουμε το μείγμα από την περιφέρεια της ομελέτα και το φέρνουμε προς το κέντρο της.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για 1 λεπτό μέχρι να ψηθεί η ομελέτα.
Ψιλοκόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και το θυμάρι.
Όταν είναι έτοιμη η ομελέτα, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε στο κέντρο το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, το θυμάρι και τη μισή παρμεζάνα.
Παίρνουμε το τηγάνι, ακουμπάμε την άκρη του πάνω στο πιάτο, και με το χέρι μας γυρνάμε τη μια άκρη της ομελέτας προς τα μέσα ώστε να ρολάρει και να πέσει στο πιάτο.
Πασπαλίζουμε με θυμάρι και σερβίρουμε με ρόκα και ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Για το σερβίρισμα
θυμάρι
ρόκα baby
ντοματίνια, κομμένα στη μέση