Η συνταγή της ημέρας: Αφράτα κεφτεδάκια με κιμά λουκάνικου...

Η συνταγή της ημέρας: Αφράτα κεφτεδάκια με κιμά λουκάνικου...

Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο!

1 ΩΡΑ ΚΑΙ 20΄ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 4 άτομα

Για τα κεφτεδάκια:

500 γρ. χωριάτικα λουκάνικα

250 γρ. καρότα, χοντροτριµµένα

1 µικρό κρεµµύδι, τριµµένο

2 φέτες ψίχα ψωµί µπαγιάτικο, µουλιασµένο σε νερό, στυµµένο

70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ρίγανη ξερή

1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριµµένο

αλεύρι για το αλεύρωµα

ελαιόλαδο για το τηγάνισµα

αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Για το ντιπ γιαουρτιού:

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

χυµό & ξύσµα από 1 λεµόνι ακέρωτο

1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, λεπτοτριµµένο

αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Εκτέλεση

Ντιπ: Ανακατεύουµε όλα τα υλικά σε ένα µπολ, το οποίο διατηρούµε στο ψυγείο µέχρι την ώρα του σερβιρίσµατος.

Κεφτεδάκια: Χαράζουµε τα λουκάνικα µε κοφτερό µαχαίρι και αφαιρούµε την εξωτερική µεµβράνη τους. Ρίχνουµε τον κιµά τους µέσα σε ένα µπολ.

Προσθέτουµε τα καρότα, το κρεµµύδι, το ψωµί, το αλεύρι, το αυγό, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι. Ζυµώνουµε καλά µε τα χέρια µας για 5΄, βρέχοντάς τα τακτικά µε λίγο νερό. Πλάθουµε τη ζύµη σε µικρά κεφτεδάκια.

Βάζουµε αρκετό ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί σε µέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλευρώνουµε λίγα-λίγα τα κεφτεδάκια, τα τινάζουµε ελαφρά για να φύγει το περιττό αλεύρι και τα τηγανίζουµε για 4΄-5΄ γυρίζοντάς τα τακτικά για να ροδίσουν από καλά. Τα αφήνουµε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά µε το ντιπ γιαουρτιού.

Συνταγή: Ντίνα Νικολάου

Φωτογραφία: Studio M (Λάμπρος Μέντζος / Μαρία Σταματίου)

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης (https://www.protothema.gr/)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35