«Lacrimae Rerum, Τα δάκρυα των πραγμάτων» του Tάσου Αγγελίδη Γκέντζου



Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Tάσου Αγγελίδη Γκέντζου…


«Οι άνθρωποι, κάποιοι άνθρωποι...είναι δεμένοι συναισθηματικά με τα αγαπημένα τους αντικείμενα και στεναχωριούνται όταν τα αποχωριστούν.

Γιατί λοιπόν και τα αντικείμενα να μη θρηνούν για τη μέγιστη απώλεια... για τον θάνατο των ανθρώπων που τα αγόρασαν και τα φρόντισαν; Τα παλιά αντικείμενα που εδώ και χρόνια γιορτάζουν καθημερινά τις σιωπές τους σε μια εξοχική κατοικία ενός ορεινού χωριού της κεντρικής Ελλάδας ξυπνούν στο άκουσμα της απώλειας!

Η κανάτα μιας παλιάς γερμανικής καφετιέρας, το μικρό καδράκι, ένα προπολεμικό βάζο, δύο γραφομηχανές, το ραδιόφωνο της γιαγιάς του ιδιοκτήτη... Φόβος, λύπη, εξάρτηση, αγάπη... τα συναισθήματα των πραγμάτων!

Συνειδητοποιούν πως εξαρτώνται από τους ανθρώπους, καθώς οι κληρονόμοι του σπιτιού - όποτε το θελήσουν - μπορούν να τα πετάξουν στα σκουπίδια. Να τα κάψουν... Έχουν ακούσει για... ανακαίνιση, μοντέρνο στυλ και μινιμαλιστικές απόψεις. Κλαίνε τα αντικείμενα; Θρηνούν οι άνθρωποι;

Τα “Δάκρυα των πραγμάτων” δεν ασχολούνται με τα δάκρυα των ανθρώπων, αλλά με τον άνθρωπο –τον ζωντανό και τον νεκρό– που φέρνει δάκρυα συγκίνησης στα δικά τους “μάτια”.»


…είναι μια όμορφη γεύση από το νέο πόνημα του καλού φίλου και αξιόλογου συγγραφέα Tάσου Αγγελίδη Γκέντζου.


Lacrimae Rerum

Τα δάκρυα των πραγμάτων

ISBN: 978-618-5321-71-0

Σελ.: 209

Τιμή Βιβλίου: 13 €

Ε Κ Δ Ο Σ Ε Ι Σ Ρ Ω Μ Η


Ο Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος μεγάλωσε στην Καβάλα και σπούδασε Κλασική και Νεότερη Ελληνική Φιλολογία στο Α.Π.Θ. Διδάσκει στο Πρώτο Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου “Ανατόλια”, είναι εισηγητής σεμιναρίων δημιουργικής γραφής στη Χ.Α.Ν.Θ, επιμελητής σε εκδοτικούς οίκους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης fm 100,6 και αρθρογραφεί σε πολλές ηλεκτρονικές εφημερίδες.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35