Το κοτόπουλο και γενικά τα πουλερικά είναι τρόφιμα...
που είναι τα πρώτα στη λίστα των τροφίμων για πρόκληση τροφικών δηλητηριάσεων.Τη λίστα συνεχίζουν:
Φυλλώδη - πράσινα λαχανικά
Αυγά
Τόνος
Στρείδια
Τυρί
Τα βακτήρια αφθονούν στα ωμά πουλερικά και μεταδίδονται εύκολα στον άνθρωπο κατά το πλύσιμο του νωπού κοτόπουλου κάτω από τη βρύση ή με την κατανάλωσή του όταν δεν είναι ψημένο καλά.
Η λοίμωξη από καμπυλοβακτήριο εκδηλώνεται δύο έως πέντε ημέρες μετά τη μόλυνση και προκαλεί διάρροια, πόνο και κράμπες στην κοιλιά, πυρετό και γενικευμένο αίσθημα κακουχίας… (e-radio.gr)