Πώς θα δείτε αν έχετε πλαστό συμβόλαιο αυτοκινήτου…



Σε μάστιγα εξελίσσονται τα πλαστά συμβόλαια...

ασφαλιστικής κάλυψης οχημάτων.


Ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων αυξήθηκε με καταιγιστικούς ρυθμούς, ενώ διάφοροι άδραξαν την ευκαιρία να «πλημμυρίσουν» τους δρόμους με πλαστά συμβόλαια.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, Κώστας Μπερτσιάς, υπάρχουν απατεώνες δυστυχώς και κάποιοι συμπολίτες μας πέφτουν θύματα αυτών των απατεώνων. Κάποιοι έχουν βρει εύκολο τρόπο να φτιάχνουν κάποια συμβόλαια, τα οποία είναι καθ’ ολοκληρίαν ψεύτικα».

Ο κ. Μπερτσιάς σημείωσε ότι οι ιδιοκτήτες ΙΧ, προκειμένου να προφυλαχθούν, μπορούν να μπαίνουν στην εφαρμογή του Επικουρικού Κεφαλαίου στην οποία με την πινακίδα και τον ΑΦΜ τους έχουν τη δυνατότητα να δουν εάν πραγματικά είναι ασφαλισμένοι.

Οι δήθεν ασφαλιστές «ψαρεύουν», συνήθως, τους πελάτες τους μέσω διαφημίσεων στο Διαδίκτυο «παγιδεύοντάς» τους με ασυνήθιστα χαμηλές τιμές. Οι υποψήφιοι πελάτες δίνουν έτσι τα στοιχεία τους, ενώ ακολουθεί τηλεφωνική συνομιλία για τα περαιτέρω.

Ανυποψίαστοι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, στη συνέχεια, είτε καταθέτουν τα χρήματα σε κάποιον λογαριασμό – «φάντασμα», είτε τα δίνουν χέρι με χέρι ενώ ακολούθως λαμβάνουν το πλαστό συμβόλαιο, νομίζοντας ότι έχουν ασφαλίσει το όχημά τους σε «επώνυμη» ασφαλιστική εταιρεία για να μην τους «γεννηθούν» υποψίες.

Σημειώνεται ότι πάνω από 1.000.000 πρόστιμα έχουν ήδη αναρτηθεί στo Taxis, στα ΑΦΜ των κατόχων ανασφάλιστων οχημάτων, ενώ από αυτόν το μήνα «αρχίζει» το «σαφάρι» της αστυνομίας με επισκέψεις κατ’ οίκον για παράδοση των πινακίδων και των αδειών κυκλοφορίας.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν μόνοι τους να ελέγξουν αν το όχημα βρίσκεται στη λίστα των ανασφάλιστων που έχει το Υπουργείο Οικονομικών.

Μπορούν να μπουν στο site του «Επικουρικού Κεφαλαίου» όπου συμπληρώνετε τον ΑΦΜ, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός και τον κωδικό ασφαλείας και να διαπιστώσουν τι γίνεται με το όχημά τους… (aftodioikisi.gr)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35