Η 1η ημέρα του 2ου Ηράκλειου Φεστιβάλ βιβλίου… αφιερωμένη στους μικρούς αναγνώστες



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες Σάββατο 16 Ιουνίου η...
1η ημέρα του φεστιβάλ, με τους μικρούς αναγνώστες να έχουν την τιμητική τους…



Στις 10:00 η Λιάνα Δενεζάκη & ο Μάνος Κρόκος, με τις «Παραμυθοκάρτες», που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι εντυπωσίασαν με το παιχνίδι, την αμεσότητα που είχαν με το κοινό τους, φτιάχνοντας μια δική τους «εκπληκτική» ιστορία, με πρωταγωνιστές εκείνους.



Αμέσως μετά στις 11:00, ο Κώστας Στοφόρος, παρουσίασε το βιβλίο του «Ο κώδικας της Λέρου, περιπέτεια στο νησί της Άρτεμης», των εκδόσεων Κέδρος, με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο, εκείνου του απίστευτα πιστικού αφηγητή, επιτρέποντας στους καλεσμένους του να αποκτήσουν φωνή και να δώσουν το δικό τους στίγμα σ’ αυτή την περιπέτεια του λόγου, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου…



Βέβαια, γύρω στις 12:00 που ο Γιώργος Μπουμπούσης με «Το αρκουδάκι που δεν αγαπούσε τα απογεύματα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γράφημα, άρχισε να παίζει με τα παιδιά. Όλοι θέλησαν να κρατήσουν τον «Άρη» ακούγοντας εκείνον να τους μιλάει για τον μεγάλο καημό του φίλου του!



Ανάπαυλα το μεσημέρι και όταν ήρθε η ώρα που ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος, με την παρουσία του Δημάρχου κ. Νίκου Μπάμπαλου & και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κας. Δέσποινας Αϊβατζίδου - Ποριώτου θέλησε να παρουσιάσει «Το χρυσαφένιο κουκούτσι», από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική. Οι μικροί «αναγνώστες» δεν τον άφησαν λεπτό να μην τον ρωτούν για την ιδιαιτερότητα αυτού του βιβλίου.



Στις 19:00 η ομάδα «Τροφούπολη» παρουσίασε μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση, βασισμένη στο βιβλίο της Κύργιου Σοφίας, «Τροφούπολη», των εκδόσεων Ελληνοεκδοτική. Το χειροκρότημα γέμισε την αίθουσα, με τη συγγραφέα να «χάνεται» μέσα στο παιχνίδι που στήθηκε στη συνέχεια με τον «Δοντούλη» και την FREZYDERM, χορηγό της παράστασης… προσφέροντας δώρα σε όσους ήταν εκεί, με κυρίαρχο στόχο την φροντίδα και την πρόληψη.



Την 1η μέρα έκλεισε ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος, με το «Λίμο ο Λεμονάκης», εκδόσεις κόκκινη κλωστή δεμένη, που με τη διαδραστική του παρουσίαση κέρδισε μικρούς και μεγάλους.



Η Αντιδήμαρχος, θέλοντας να ευχαριστήσει τους συγγραφείς για την παρουσία τους στο «2ο Ηράκλειο Φεστιβάλ Βιβλίου», τους πρόσφερε ένα αναμνηστικό δώρο, λέγοντάς τους: «…συνεχίστε να γράφετε, συνεχίστε να μας γεμίζετε γνώση μέσα από τα βιβλία σας».



Εκτός των συγγραφέων που παρουσίασαν τα βιβλία τους, εκεί ήταν και υπέγραφαν τα δικά τους πονήματα, συζητώντας με τους  αναγνώστες οι: Ιωάννα Νοταρά & η Πασχαλία Τραυλού από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ, η Καλλιόπη Βελόνια, η Έρση Λάβαρη, και ο Γιάννης Μποσταντζόγλου από τις εκδόσεις ΕΝΤΥΠΟΙΣ)


Και το «2ο Ηράκλειο φεστιβάλ βιβλίου», δεν σταματάει εδώ…


Παύλος Ανδριάς & Καλλιόπη Γραμμένου

by aylogyros news





Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35