«Σκλάβος της Ελευθερίας»


Ο µοναχικός ταξιδευτής Οδυσσέας, ώριµος άνδρας πια...

αιώνια ερωτευµένος µε την απέραντη γαλάζια θάλασσα, επιστρέφει για λίγο στη γενέτειρά του, Θεσσαλονίκη, έπειτα από µακροχρόνιες περιπλανήσεις σ’ όλες σχεδόν τις θάλασσες του κόσµου.


Μια αναπάντεχη γνωριµία µε τη µικρή Ζωή και η παράξενη σχέση που δηµιουργείται µεταξύ τους, τον σπρώχνει και πάλι στις ανεξερεύνητες θάλασσες του εσωτερικού εαυτού του.

Μετά από επίµονες προτροπές της Ζωής, θ’ αρχίσει µια εκτενής διήγηση της πολυτάραχης ζωής του για ανθρώπους, περιπέτειες και γεγονότα που σηµάδεψαν τη ζωή και το µυαλό του. Μια περιήγηση στις φτωχογειτονιές της Θεσσαλονίκης των περασµένων χρόνων και η αναπάντεχη γνωριµία µε µια παράξενη γυναίκα που τον οδήγησε στα πιο απόκρυφα µονοπάτια του έρωτα, αλλά και µε τον παράξενο παλαιοβιβλιοπώλη που τον µύησε στην πραγµατική γνώση. Μέσα από τα µυστηριώδη νεύµατα της µνήµης, αναδύονται από τα βάθη της ψυχής και πάλι διλήµµατα και αµφιβολίες, που όλα αυτά τα χρόνια ήταν σίγουρος πως τα είχε ξεπεράσει. Να µείνει; Να φύγει; Τι είναι πιο σπουδαίο τελικά; Η αγάπη της ελευθερίας ή η ελευθερία της αγάπης;

Κατηγορία: κοινωνικό μυθιστόρημα

Παντελής Τρακίδης

Εκδόσεις: Πηγή

Σελίδες: 282


Τιμή: 14 ευρώ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35