Κουβέντα στην «αυλή», με τον ηθοποιό Λεωνίδα Μικρόπουλο…



Γοητευμένος από την φιλοσοφία και την μαγεία...

της υποκριτικής, ο Λεωνίδας ήρθε στην «αυλή» μας και μίλησε μαζί μας γι’ αυτή του την αγάπη και όχι μόνο…   



Τι ήταν αυτό που σας ώθησε ν’ ασχοληθείτε με την υποκριτική;

Η αρχή του κακού, έγινε όταν ήμουν 13 χρονών και είχα πάει cinema με τους φίλους μου, είχαμε δει μια ελληνική ταινία και είχα γελάσει πάρα πολύ. Ένοιωσα τόση ευχαρίστηση, που ήθελα να κάνω και τους άλλους ανθρώπους να βιώνουν το ίδιο συναίσθημα και ο τρόπος για να αρχίσω να υπηρετώ αυτήν μου την ιδέα ήταν η υποκριτική.


Τι σας έκανε να συμμετέχετε σε αυτή την παράσταση «Το Πρόβατο» & ποιος είναι ο ρόλος σας σε αυτή; 

Μία εξαιρετική ομάδα νέων ανθρώπων με όρεξη και ζήλο για έναν κοινό σκοπό ήταν η κινητήρια δύναμη που με προέτρεψε πολύ γρήγορα, στο να θέλω αμέσως να γίνω μέλος αυτής της παράστασης. Ο ρόλος μου σε αυτήν είναι ένας τύπος που λατρεύει το κρασί και την καλή παρέα, με όλα αυτά που συνεπάγονται. Τα υπόλοιπα για τον χαρακτήρα μου θα τα μάθετε επι σκηνής.


Ποιο μήνυμα θα «στέλνατε» σ’ έναν υποψήφιο θεατή της παράστασης;

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.

Να έρθει έτοιμος για όλα.


Τι πρέπει να περιλαμβάνει κατά τη γνώμη σας, μια καλή παράσταση;

Αρμονία μεταξύ των ηθοποιών και του σκηνοθέτη. Σωστή λειτουργεία των ηθοποιών. Κείμενο που μπορεί να προβληματίσει. Κείμενο το οποίο οι ηθοποιοί να το κάνουν πραγματικότητά στα μάτια του κοινού και τέλος μια καλή παράσταση  πρέπει να έχει καλόγουστη αισθητική, ακόμη και αν δεν έχει αισθητική.


Τι σημαίνει η λέξη «σανίδι» για εσάς;

Σανίδι είναι η σκηνή, η εκάστοτε σκηνή, όπου μπορεί να υλοποιηθεί μια θεατρική παράσταση. Είτε αυτή είναι η σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά είτε αυτή είναι η προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά. Αρκεί να αξιοποιηθεί σωστά από τους ηθοποιούς και τον σκηνοθέτη. 


Αν σας όριζαν για λίγα λεπτά της ώρας «πρέσβη» της ελληνικής θεατρικής σκηνής, ποια αρχαία τραγωδία θα προτείνατε στους ξένους και γιατί;

Σίγουρα  την τραγωδία «Οιδίπους Τύραννος», γιατί είναι η υπέρτατη πεμπτουσία της απάνθρωπης αλλά ταυτοχρόνως και  ανθρώπινης υπόστασης. 


Ποιος είναι ο αγαπημένος σας θεατρικός συγγραφέας;

Έχω πολλούς για διαφορετικούς λόγους, αλλά εδώ και δύο χρόνια που ξεκίνησα να γράφω θεατρικά έργα και σενάρια για ταινίες αρχίζω και μου αρέσω εγώ. (αστείο)


Ποιο είναι το αγαπημένος σας αντικείμενο, το «γούρι» σας;

Ο εαυτός μου, κατά περιόδους.


Ποια είναι η αγαπημένης σας ατάκα;

Όποιά ειπωθεί σωστά.


Αν σας ζητούσε ένα παιδί μια συμβουλή, τι θα του λέγατε;

Να είναι ο εαυτός του.




Ο Λεωνίδας Μικρόπουλος γεννήθηκε το 1993 στα Γιάννενα. Από τον Οκτώβρη του 2011 και για τέσσερα χρόνια εργάστηκε στο «Θέατρο Λαμπιόνι» στην Θεσσαλονίκη ως ηθοποιός για τις παραστάσεις «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ι. Καμπανέλλη, «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Antoine de Saint-Exupéry, «Ο Πλούτος» του Αριστοφάνη και «Ο κύκλος με την κιμωλία» του Bertolt Brecht. Το 2016 συμμετείχε στις παράσταση «Υμπύ Τύραννος» του Alfred Jarry σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαήλ.

Από το 2016 μέχρι σήμερα βρίσκεται στην Αθήνα. Με το που ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην δραματική σχολή του Ιάκωβου Καμπανελλη, συμμετείχε  στην παράσταση ‘’Αμνησία στον Έρωτα’’ του Χ. Ράντου.

Το 2019 συμμετείχε στην παράσταση Ελληνόρ(α)μα της οποίας το σενάριο έγραψε ο ίδιος.


(Για τον ΑΥΛΟΓΥΡΟ και τον Παύλο Ανδριά)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35