Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας


Στην αρχαία Αθήνα πλησιάζει ο γάμος του άρχοντα Θησέα...

και της αμαζόνας Ιππολύτης. Το δάσος γεμίζει νεράιδες και ξωτικά, ερωτευμένα ζευγάρια και μαστόρους που κάνουν πρόβα το θεατρικό τους έργο. Όμως η νύχτα αυτή είναι η πιο μαγική του καλοκαιριού κι έτσι είναι πολλά τα αστεία μπλεξίματα και οι παρεξηγήσεις που θα συμβούν.



Μια όμορφη καλοκαιρινή ιστορία γεμάτη μαγικά και σκανταλιές που θα δροσίσει μικρούς και μεγάλους.


Η σειρά Η πρώτη μου λογοτεχνία περιλαμβάνει διαμάντια της παγκόσμιας λογοτεχνίας, κλασικά, διαχρονικά και αξεπέραστα έργα, γραμμένα από την αρχή από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας. Τα έργα αυτά καλλιεργούν ακόμα και σήμερα στα παιδιά μας και θυμίζουν σ’ εμάς τους ίδιους αξίες που δεν πρέπει να προσπερνάμε: ειλικρίνεια, συμπόνια, υπομονή, τιμιότητα, δικαιοσύνη, υπευθυνότητα, ελευθερία, φιλία, αγάπη, σεβασμό, γενναιοδωρία.

Παρέα με τον Δον Κιχώτη του Θερβάντες, τον Μάγκα της Πηνελόπης Δέλτα, τον Πιπ των Μεγάλων Προσδοκιών του Ντίκενς, τον Νιλς Χόλγκερσον της Σέλμα Λάγκερλεφ, τον Οδυσσέα του Ομήρου, τον Ερωτόκριτο του Κορνάρου, τον Τομ Σόγιερ και τον Χοκ Φιν του Μαρκ Τουέιν, τις Μικρές Κυρίες της Λουίζα Μέι Άλκοτ, τον φανταστικό κόσμο του Σαίξπηρ και του Ντοστογέφσκι, του Τσέχοφ αλλά και του Παπαδιαμάντη, του Βερν αλλά και του Κίπλινγκ και τόσων άλλων, η σειρά υπόσχεται τα πρώτα λογοτεχνικά ταξίδια των παιδιών να γίνουν μια αξέχαστη και συναρπαστική εμπειρία.


Η Αγγελική Δαρλάση γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Θεατρολογία (Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών), Παραστατικές Τέχνες (Μ.Α. στο The Royal Central School of Speech and Drama) και δημιουργική γραφή (σε Αθήνα και Λονδίνο) σκηνοθέτησε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, performances, devised και promenade παραστάσεις. Δούλεψε επίσης σε κινηματογράφο και τηλεόραση. Ως συγγραφέας εμφανίστηκε το 2000, με θεατρικά έργα αποσπώντας βραβεύσεις και διακρίσεις σε θεατρικούς διαγωνισμούς συγγραφής θεατρικών έργων. Λίγα χρόνια αργότερα (2004) ήρθε και το πρώτο της μυθιστόρημα για παιδιά και νέους «Ονειροφύλακες» που τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο. Ακολούθησαν κι άλλα βιβλία κι άλλα θεατρικά έργα που έφεραν μαζί τους διακρίσεις, βραβεύσεις και πολλή αγάπη από μικρούς και μεγάλους αναγνώστες (και θεατές).
Καλεσμένη του The Greek play project συμμετέχει, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, στο Τhink Τank θεατρικών συγγραφέων σε διεθνές πρόγραμμα της Ένωσης Ευρωπαϊκών Θεάτρων.
Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας θεάματος Η Άλλη Πλευράκαι της δισκογραφικής εταιρείας Puzzlemusik.
Διδάσκει θέατρο και δημιουργική γραφή (σε μικρούς και  μεγάλους) και φυσικά… γράφει.


Η Σάντρα Ελευθερίου ζει και εργάζεται στη Λάρνακα. Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες. Σπούδασε γραφικές τέχνες και από το 2004 εργάζεται ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Έχει εικονογραφήσει και επιμεληθεί περισσότερα από πενήντα βιβλία. Το 2008 και το 2009 κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό εικονογράφησης που προκήρυξε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού-Νεανικού Βιβλίου, ενώ το 2009, το 2010 και το 2013 έλαβε το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Είναι η εικονογράφος που αντιπροσώπευσε την Κύπρο στην Τιμητική Λίστα του ΙΒΒΥ 2012. Παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή όπου επίσης έχει διακριθεί. Μάθετε περισσότερα γι’ αυτήν στους ιστότοπους: www.sandraeleftheriou.webs.comκαι www.facebook.com/sandraikones





Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35