«Δράκος Καλοκάρδιος»… στο γραφείο της Κάλλη


Μια φορά κι έναν καιρό σε κάτι σκοτεινά δάση...

με πυκνή βλάστηση, ζούσαν κάτι τρομεροί και φοβεροί δράκοι… φωτιές, καταστροφές, ο φόβος και τρόμος της περιοχής…


Κάπως έτσι αρχίζουν ή μιλούν τα παραμύθια που ήρωες τους έχουν δράκους. Σ’ αυτό το παραμύθι της Ιωάννας Κυρίτση- Τζιώτη «Δράκος Καλοκάρδιος» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Κόκκινη κλωστή δεμένη", συναντάμε ένα διαφορετικό δράκο! 

Ζωγραφίζει καρδούλες στα δέντρα του δάσους, τραγουδάει και παίζουν τραμπολίνο πάνω στην κοιλιά του οι μικροί του φίλοι… όχι δεν πρόκειται για δρακάκια αλλά για τα παιδιά του χωριού!

Το όνομά του Δρακοκάρδιος, νομίζω ότι καταλαβαίνεται πως βγήκε… Καλόκαρδος, αγνός, ευαίσθητος, συμπονετικός και με μια καρδιά στο τελείωμα της ουράς του.

Θα καταφέρει η καλοσύνη του να πείσει το βασιλιά και τους χωριανούς ότι δεν είναι κακός, όπως όλοι οι δράκοι; Θα ξεμπλέξει από την περιπέτεια στην οποία μπήκε λόγω του ότι είναι δράκος, και όπως ξέρουμε όλοι οι δράκοι είναι κακοί; 

Μπορεί ένας κακός δράκος να αλλάξει και να γίνει χρήσιμος και καλός;

Η καλοσύνη, η συνεργασία, η αγάπη για τη μουσική και τη ζωγραφική αποκτούν μεγάλη αξία όταν καταφέρνουν να αλλάξουν καταστάσεις, ανθρώπους, νοοτροπίες και συμπεριφορές.

Ένα παραμύθι που βοηθά τον μικρό αναγνώστη να ξεπεράσει την όποια φοβία μπορεί να του δημιούργησαν  για τους δράκους. 

Τον βοηθά να μην βάζει ταμπέλες και να μην κρίνει το διαφορετικό, αλλά να το προσεγγίσει με αγάπη και να προσπαθεί να δει τι είναι, ποιες αξίες μπορεί να κρύβει…

Η εικονογράφηση της Λήδας Βαρβούση με έντονα χρώματα και χιούμορ είναι διασκεδαστική, με έντονες πινελιές στη λεπτομέρεια που  αυτό κάνει τη διαφορά.

Δράκος Καλοκάρδιος μια διασκεδαστική έξυπνη περιπέτεια για παιδιά πάνω από 4 ετών.


Καλλιόπη Γραμμένου

Δημοσιογράφος- Συγγραφέας


by Aylogyros News



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35